avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... certificat medico-legal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

certificat medico-legal

Buna ziua am si eu o nelemurire cineva a depus o plangere penala impotriva mea in urma unui accident rutier in care a fost vina mea pt neacordare de prioritate unui alt autoturism .Victima a fost la un spital de stat de unde a fost externata la cateva ore si acuma vad ca apare un certificat medicolegal de 14 zile (binenteles ca a fost luat cu spaga de la institutul DOCTOT MINA MINOVICI DIN BUCURESTI )masina victimi a fost avariata foarte usor (bara aripa si far) .Ulterior victima mia cerut spaga 2000 euro pe motiv ca asigurarea nui acopera dauna si spitalizarea (pe motiv ca a fost internata la o alta clinica particulara)Deci spitalul de urgenta la mintea victimei nu ingrijeste victimele accidentelor si ca ai trimit acasa .DORESC SA STIU UNDE POT CONTESTA CERTIFICATUL MEDICO LEGAL SI UNDE TREBUIE SA MERG PT A FACE ACEST LUCRU?
Cel mai recent răspuns: anti-coade , utilizator 22:43, 16 Septembrie 2011
chiar la IML puteti depune contestatie si apoi in instanta de judecata.
Certificatul acela medico-legal se amite numai pe nume sau are si el un cod .Dosarul se afla la parchet si nu am acces la el cum pot sa aflu mai multe?TREBUIE sa ma adresez unde?
1. Puteti formula la parchet o cerere de contra-expertiza. s-ar putea sa primeasca mai putine zile. Insa s-ar putea sa stresati victima, si sa faca pe nebuna sa obtina si mai multe zile...
2. 14 zile sunt "putine" pt. un accident rutier
3. Acelea sunt zile pt. ingrijiri medicale, indiferent daca victima a stat sau nu in spital. La 14 zile cel mai probabil a avut fracturi in urma cazaturii,etc. De precizat ca datorita tehnicii slabe din spitalele romanesti, nu se prea poate spune daca e fisura sau zgarietura, sau fractura in toata regula. (pentru ca radiografia e facuta din fata, deci e interpretabila). Cu alte cuvinte nu are rost sa te tina in spital pentru ca ai o mana rupta.
4. Nu este vorba de "spaga" este vorba de "impacare". Fiind vorba de o actiune care se pune in miscare la plangerea prealabila a victimei, va puteti impaca pt. aceea suma de bani, chiar la politie, sau la notar. Este chiar o suma ok. De obicei chia pt. 2000 euro lumea se impaca. Dar puteti negocia si sa-i oferiti 1000...dar incercati sa fiti diplomat!
5. Bine ca nu s-a internat, ca ati mai fi avut de platit 1000-1500 lei si catre spital:p
6. Daca dosarul ajunge in instanta va trebui sa-i platit si avocatul, cam 2000-3000 lei + sa dati cu subsemnatul vreo 2 ani :) S-ar putea sa luati NUP de la procuror si o amenda de 200-1000 lei, sau o amenda de la judecator. Daca primiti amenda penal = cazier 1 an, nu stiu daca aveti sau nu nevoie de acel cazier...

Dvs. hotariti, eu va sfatuiesc sa incercati cu 1000 euro, decat batai de cap, pe penal sau civil, avocati, nervi, stat aiurea... si tot cu banii luati (chiar cu un executor judecatoresc daca e necesar...)
Accidentul nu a fost unu grav aveam cred 15-20 km maxim pe ora si ea cred ca avea maxim 40 km/h sunt niste tigani care vor doar bani /in instanta nu cred ca o sa obtima nimic ,din cate am inteles daune morale si civile trebuie sa primeasca de la cei la care am polita de asigurare .Pana acuma au incercat sa ma pacaleasca au cerut bani si au zis ca nu vor depune plangere insa plangerea era facuta cu mult timp in urma
nu prea sunteti informat dar polita rca acopera daune civile in caz de accident asa ca nu am dc sa-i dau nimic polita rca asigura tot

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma stabilita in urma primirii unei palme (certficat medico-legal) Costina23 Costina23 Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns privind urmatoarea situatie: un apropiat a batut pe cineva, victima cere daune materiale. Batausul nu ... (vezi toată discuția)
Accident auto vatamare corporala liviu8419 liviu8419 buna ziua am avut si eu un accident auto am derapat si am lovit 2 oameni care se pregateau sa traverseze strada pe verde la semafor, acum am fost cautat de ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa - accident auto, zile ingrijiri medicale gori macovei gori macovei Buna, am si eu o problema. sa spunem ca am lovit o persoana cu masina pe trecerea de pietoni. viteza mica 10-15 km/h, fata accidentata s-a lovit cu capul de ... (vezi toată discuția)