avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie judecatorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie judecatorie

am primit azi o citatie de la judecatorie cum ca sunt citat in instanta -civil in calitate de petent in proces cu un inspectorat de politie in calitate de intimat pt fond(nu stiu ce inseamna) plangere contraventionala lg 12/1990..acum o luna de zile am luat o amenda intr-un alt judet datorita firmei la care lucrez.aceasta firma acontestat amenda si acum primesc citatia asta...dk nu ma duc si se judeca in lipsa mea ce s`ar putea intampla?eu mai sunt implicat intr`un proces penal ...am de suferit din cauza asta?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:56, 7 Septembrie 2011
Se pare ca ati inteles destul de bine despre ce este vorba...
esste bine sa va prezentati ori sa va puneti avocat si sa solicitati judecarea in lipsa ...
Daca nu veti depune intampinare riscati aplicarea unei sanctiuni...care poate atrage repercursiuni asupra cazierului judiciar al dv...
Mult noroc
am deja avocat care sa se ocupe de asta..dar nu prea tinem legatura pentru ca e avocatul firmei..iar aceasta sanctiune in ce consta?.multumesc..
Dvs va aflati in doua procese distincte civil si penal ,cu obiecte diferite
Puteti solicita dvs in temeiul art 242.al 2 Cod procedura civila judecarea in lipsa,fie solicitati avocatului sa va reprezinte si sa va apere interesele
Legea nr 12/1990 republicata priveste protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu sa ma prezint la proces? bughybgd bughybgd Este obligatorie prezentarea la o citatie in care sunt chemat ca petent, in proces cu C.A.D.N.R- CESTRIN in calitate de intimat pentru fond - plangere ... (vezi toată discuția)
confirmare renuntare urmarire penala Kingaaa Kingaaa Fiind citat în calitate de petent în dosarul cu obiectul confirmare renunţare urmărire penală ( art 318 alin 12 NCPP) e obligatoriu să mă prezint? Care ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de intimat uta72 uta72 in urma unei anchete penale cu privire la intocmirea unei adeverinte de salariat privind marirea pensiei alimentare si care a fost intocmita gresit , ancheta ... (vezi toată discuția)