avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

cine poate anula un testament? testamentarul poate sa-si anuleze actul de succesiune? si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Max22 , utilizator 13:08, 22 Septembrie 2011
Testamentul poate fi revocat de catre testator in timpul vietii acestuia sau poate fi atacat de catre mostenitorii rezervatari carora li s-a incalcat rezerva succesorala.
Sau in cazul testamentului cu sarcina , a legatului cu sarcina , mostenitorii pot cere revocarea pe cale judecatoreasca a legatului din cauza neindeplinirii sarcinii. Testamentul este un act esentialmente revocabil, pana in ultima clipa a vietii testatorului.
exista si exceptii ,adica alta persoana poate cere anularea testamentului in anumite conditii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire prin testament blecota blecota Buna ziua, daca tatal meu vitreg imi lasa prin testament toata averea sa numai mie, copii lui pot ataca acest testament? Adica, exista riscul ca eu conform ... (vezi toată discuția)
Testamentul?ceva sigur? slayer_bx7 slayer_bx7 testamentul e mai sigur decat donatia sau vanzare-cumparare? dar pretul?| (vezi toată discuția)
Testament perrla perrla Am citit astazi pe forum cateva spete si raspunsurile date acestora, insa nu prea am vazut consens in elaborarea acestora.#-o#-o As dori sa ma luminati in ... (vezi toată discuția)