avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... NERESPECTAREA UNUI CONTRACT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

NERESPECTAREA UNUI CONTRACT

Ca scriitoare,am facut un contract cu o traducatoare autorizata de lb. engleza,sa-mi traduca romanul in 4 luni de zile,timp in care,doamna(a stipulat in contract ca nu vrea sa fie deranjata la telefon sau in scris)isi lua angajamentul sa termine lucrarea pe 01.09.2011,termen pe care nu l-a respectat.Mai mult,timp de o saptamina n-a raspuns nici la emailurile mele si nici la telefon,iar astazi,am primit o instiintare scrisa ca n-a putut sa termine lucrarea la timp din motive de sanatate.
Mentionez ca i-am platit un avans de 30% din costul lucrarii si acum mi-a propus sa o amin pina la 01.10.2011 sau sa-mi returneze avansul dat de mine si sa reziliem contractul,ceea ce nu mi se pare corect.
Am pierdut 4 luni de zile,asteptind o lucrare de care nu puteam sa ma interesez in niciun fel si acum mi se prezinta o scuza puerila.Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 21:35, 7 Septembrie 2011
Cred ca depinde doar de dvs. insiva.Daca doriti derularea contractului in continuare, si mai aveti rabdare , poate ati castiga timp, tinand cont de faptul ca lucrarea ar trebui sa fie in buna parte tradusa, fata de ipoteza rezilierii si incredintarea lucrarii altui traducator, caruia cert ii va lua cel putin tot atata timp sa o finalizeze.
Ori, daca traducatoarea va va returna avansul , presupun ca nu va va oferi si traducerea in stadiul in care se gaseste.
Ati putea adopta si aceasta varianta, luati lucrarea in stadiul actual, si nu mai recuperati decat o parte din avans , restul ramanand-ui traducatoarei ca plata pentru prestatia sa. Apoi, in vederea finalizarii, contractati cu un alt traducator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducere adev. absolvent-bucuresti SimonaCR SimonaCR Buna-seara, Imi puteti recomanda un traducator autorizat unde-mi pot traduce adeverinta de absolvent facultate si cam ce preturi sunt!? Multumesc (vezi toată discuția)
Actiune in instanta constructor asfalttango asfalttango Buna ziua, Ca si persoana fizica am facut un contract tip, descarcat de pe net, privind activitatea de prestari servicii cu constructor persoana fizica. Am ... (vezi toată discuția)
M-au inselat la locul de munca Ionut1812 Ionut1812 Buna ziua. Sunt un student de 19 ani care m-am angajat pe lunile septembrie-octombrie la o firma. Era vorba de a traduce anumite texte din engleza in romana. ... (vezi toată discuția)