avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in instanta constructor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in instanta constructor

Buna ziua,

Ca si persoana fizica am facut un contract tip, descarcat de pe net, privind activitatea de prestari servicii cu constructor persoana fizica.
Am stipulat etapele constructiei ,valoarea si datele de plata a etapelor cu livrarea la cheie a constructiei.A fost o constructie de renovare.
Am stabilit durata garantiei si obligatia constructorului de a o efectua in caz de apar probleme.
Exista semnatura constructorului pentru incasarea banilor in etape pina la finalizarea contractului.

Dar...constructorul nu si-a terminat treaba si pe motiv ca trebuie sa se usuce varul si gledul a zis sa asteptam o saptamina si apoi monteaza parchetul(un lucru logic).
Acum s-a urcat si gledul si varul se vad imperfectiunile de la finisaje,usile sunt montate de mintuiala,parchetul nu e pus si in plus descoper ca si suprafata pe care trebuie montat parchetul este strimba si trebuie remediata.Pot dovedi cu fotografii situatia actuala a cosnstructiei si daca este nevoie pot apela la un expert constructor.
Valoarea contractului a fost de 3000euro manopera achitati integral constructorului.Ca sa termin la stadiul final la care trebuia constructorul sa aduca constructia conform contractului si sa remediez defectiunile facute de constructor cred ca mai trebuie 1000euro manopera.
Acum constructorul tot ma amina,ca are alte lucrari si in ultimul timp nu mai raspunde la telefon.Am toate datele lui inclusiv copie dupa buletin.
Intrebari:
1.Se merita sa actionez in instanta pentru aceasta suma?
2.Am temei legal pentru plingere penala?
3.Este cazul sa apelez la un expert constructor pentru evaluarea stadiului constructiei si problemelor sau sunt suficiente doar fotografiile?

Orice sfat este binevenit.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2019
asfalttango, utilizator
Cel mai recent răspuns: Azamo , utilizator 22:09, 22 Decembrie 2024
Nu s-a mai intilnit nimeni cu astfel de situatie?
Cred ca este greseala dvs .Nu trebuia plătit până nu era terminata lucrarea.Acum e mai greu.
Deoarece constructorul este neserios si nu si-a respectat contractul fiind platit in avans,voi incepe actiune in instanta pentru recuperarea prejudiciului.
AI reusit sa rezolvi ceva?
Cam aceeasi situatie o am si eu acum

asfalttango a scris:

Deoarece constructorul este neserios si nu si-a respectat contractul fiind platit in avans,voi incepe actiune in instanta pentru recuperarea prejudiciului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament nou. vicii ascunse descoperite. pot denunta contractul? in cat timp trebuie sa remedieze constructorul problemele? bpapiiro bpapiiro Salut, in 2008 am achizitionat un apartament + garaj la subsolul blocului. Insa, am descoperit mai multe vicii ascunse si ori de cate ori ma duc la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am semnat un ante-contract pentru o casă care nu ... vlad-ilie vlad-ilie Bună ziua! Am semnat un ante-contract pentru o casă care nu era finalizată. Acum după ce a-au montat finisajele am constatat ca nu sunt ok puse, mai exact ... (vezi toată discuția)
Cod cor pentru constructor - finisor DemleC DemleC Buna ziua! Trebuie sa fac o angajare la firma, iar persoana pe care doresc sa o angajez are diploma de absolvire a Scolii Profesionale , fiind Muncitor ... (vezi toată discuția)