avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se intampla daca nu achit costul abonamentului la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se intampla daca nu achit costul abonamentului la telefonul mobil?

Buna ziua.Va contactez in legatura cu o problema destul de mare.Mi-am facut abonament pentru telefon mobil acum vreo 3 ani si am primit un telefon gratuit.telefonul nu era codat asa ca am scos cartela [editat] si mi-am pus cartela pe care o foloseam si nu am folosit deloc cartela respectiva, iar.luna urmatoare mi-a venit abonamentul 1 milion jumatate desi nu vorbisem nici macar in retea la ei.Nu am platit abonamentul,mi lau oprit si nu mi-a mai venit nimic.Dupa un an de zile mia venit o factura ca trebuie sa platesc 15 milioane si ca vor apela la serviciile unor recuperatori.Eu mam mutat de acolo de un an de zile si de cate ori am fost sa vad daca mai am ceva in posta de la ei nu am gasit nimic,insa garsoniera in care mam mutat este trecuta si pe numele meu si pe numele lu sora mea.Avem 50% fiecare.As vrea sa va intreb daca as putea pati ceva?Pentru ca am inteles ca daca ai ceva trecut pe numele tau nu e de bine.Va rog frumos daca puteti sa imi raspundeti.O seara buna!
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 05:26, 8 Septembrie 2011
In situatia mentionata,cand este emisa factura cu suma restanta ,este de preferat sa contactati operatorul de telefonie in vederea negocierii achitarii sumei
Eventuala executare silita ar obliga din partea dvs un efort financiar sporit,intrucat veti fi obligat sa acoperiti si cheltuieli de executare
Daca de la emiterea facturii au trecut trei ani, a intervenit prescriptia extinctiva. Plata, chiar si partiala, facuta de dvs. inainte de implinirea celor 3 ani, va intrerupe termenul de prescriptie, moment de la care va incepe sa curga un nou termen de prescriptie de 3 ani.
Sfatul meu este sa asteptati trecerea celor 3 ani, fara sa intreprindeti nimic.
Oricum, pentru obtinerea unui titlu executoriu asupra sumei pretinse, vor trebui sa va actioneze in judecata, ocazie cu care va veti putea apara solicitand justificarea sumei de 1 mil. (vechi) solicitata prin depunerea desfasuratorului telefonic si contestand cuantumul nesimtit de mare al penalitatilor.
Madalina2530 a scris:
Mi-am facut abonament la [editat] acum vreo 3 ani si am primit un telefon gratuit

Atunci cand ati facut abonamentul vi s-a dat un telefon care costa, dar plata acestuia a fost inclusa in abonamentul ce trebuia sa-l platiti lunar. Acest abonament trebuia sa-l platiti indiferent ca vorbiti la telefon sau nu.
Cititi cu atentie contractul incheiat atunci si o sa vedeti ca aveti aceasta obligatie si ca ati fost de acord cu termenii din contract.
De obicei contractul se incheie pentru o perioada de un an sau doi. Unii operatori prevad si posibilitatea rezilierii contractului mai devreme dar cu plata unor despagubiri din partea abonatului.
Trebuia sa luati legatura cu operatorul imediat ce nu ati mai folosit telefonul sa vedeti in ce conditii puteati rezilia contractul.
Apoi atunci, cand dupa prima luna (in care spuneti ca nu ati vorbit pe reteaua lor) va venit o factura de peste un milion, trebuia sa o contestati imediat, sa cereti explicatii...
Amintiti-va ca atunci cand ati incheiat contractul vi s-a cerut, cel mai probabil, actul de propritate al locuintei, operatorul facandu-si o copie a acestuia. De ce? Ca sa se asigure ca au ce executa in cazul cand nu va onorati contractul.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
Ares-3, moderator
Buna dimineata!

Valoarea lunara a abonamentului este si in functie de tipul telefonului achizitionat. Sunt dealeri care au oferte foarte "generoase", in sensul ca te obliga sa inchei un anume tip de abonament, in functie de valoarea telefonului. Daca valoarea telefonului este una ridicata, atunci si abonamentul lunar se ridica la aproximativ 30 de euro. De aceea factura a fost asa de mare ca valoare. Daca ati incheiat abonamentul pe un an de zile, in loc de doi, este inca una din explicatii. Indiferent ca vorbeati sau nu abonamentul respectiv, ca valoare acoperea un numar de minute si SMS-uri in reteaua de telefonie respectiva si un numar de minute nationale si internationale.
Am intervenit cu aceasta explicatie suplimentara, deoarece si eu am un astfel de abonament, si cunosc conditiile in care se incheie un abonament cu acest operator de telefonie mobila.
Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale corinachira corinachira Este vorba despre unchiul meu, in varsta de 74 de ani. In urma mortii sotiei sale, a vrut sa sa renunte la abonamentul acesteia. Am sunat la compania de ... (vezi toată discuția)
Până la ce moment al procesului poate fi invocată prescrierea ... Adevar2 Adevar2 Până la ce moment al procesului poate fi invocată prescrierea dreptului la acțiune? Buna seara!Am încheiat în 2015 un contract cu Telekom.Dupa 3 luni ... (vezi toată discuția)
Facturare abuziva minute convorbiri daniela84 daniela84 Buna ziua, am fost abonata la o companie de telefonie mobila timp de 4 ani si pt portare am asteptat sa treaca toata perioada contractuala. am citit termenii ... (vezi toată discuția)