avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... balneo in timpul concediului medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

balneo in timpul concediului medical

Buna ziua,
Doresc sa stiu daca in timpul CM am voie sa ma deplasey intr'o statiune pentru tratament balneo.
Acum o luna, fiind in concediu de odihna m-am accidentat la picior, a urmat o luna de medical, gips...acum am gasit o statiune pentru recuperare - prin programul : o saptamana de refacere. Pot beneficia de concediu medical pentru aceasta saptamana? - recomandarea de fizioterapie o am de la medicul care m-a tratat.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:39, 8 Septembrie 2011
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 21. - (1) Asiguraţii aflaţi în incapacitate temporarã de muncã pe o perioadã mai mare de 90 de zile consecutive beneficiazã de tratament balnear şi de recuperare a capacitãţii de muncã, pe baza biletului de trimitere, în condiţiile prevãzute în Contractul-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate.
(2) Tratamentul balnear şi de recuperare a capacitãţii de muncã se desfãşoarã în conformitate cu prevederile programului individual de recuperare întocmit de medicul specialist, cu aprobarea medicului expert al asigurãrilor sociale, în funcţie de natura, stadiul şi prognosticul bolii, structurat pe etape.
(3) În funcţie de tipul afecţiunii şi de natura tratamentului, durata tratamentului balnear este de 15-21 de zile şi se stabileşte de medicul curant.
(4) Programul individual de recuperare este obligatoriu şi se realizeazã în unitãţi sanitare specializate aflate în relaţie contractualã cu casele de asigurãri de sãnãtate.
(5) Dupã fiecare etapã prevãzutã în programul individual de recuperare, asiguraţii sunt supuşi reexaminãrii medicale. În funcţie de rezultatele acesteia, medicul exprt al asigurãrilor sociale poate propune medicului curant actualizarea programului individual de recuperare sau, dupã caz, recomandã reluarea activitãţii profesionale ori propune pensionarea de invaliditate.
(6) Plata indemnizaţiilor nu se cuvine pe perioadele în care asiguratul, din motive imputabile lui, nu îşi îndeplineşte obligaţia de a urma şi de a respecta programul individual de recuperare.
(7) Controlul recomandãrilor medicului specialist şi al programului individual de recuperare, precum şi respectarea acestora de cãtre asigurat se realizeazã de cãtre organele specializate din structura CNAS, respectiv casele de asigurãri de sãnãtate.

2. Incercati sa luati un concediu medical de 7 zile si sa dati declaratie ca in aceasta perioada sunteti la tratament in localitatea X.

3. Sau sa mai luati cateva zile din concediul de odihna, daca mai aveti pe acest an, sau chiar si un concediu fara plata.
Punctul 2 imi convine cel mai mult! Declaratia unde trebuie sa o dau? - oricum sunt in medical deoarece nu pot sa ma deplasez.
Multumesc!
La eliberarea unui certificat medical medicul va solicita sa completati o declaratie tip, conform OUG 158/2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea timpului de lucru pentru incapacitate temporara de lucru mihai52 mihai52 Buna seara, sotia mea a fost diagnosticata cu TBC in urma cu trei luni, a fost in CM pana in data de 30 septembrie, iar acum s-a intors la serviciu. Are ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cod 10 irinaene2 irinaene2 Buna ziua, va rog daca ma poate ajuta cineva cu modul de calcul a concediilor medicale cu reducerea cu 1/4 a timpului de munca Multumesc. (vezi toată discuția)
Timpul de lucru individualizat vylut vylut Ce lege permite unui bolnav de hepatita cu virus C , care a inceput tratamentul cu interferon, sa lucreze mai putin de 8 ore/zi? (vezi toată discuția)