avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta bauturilor alcoolice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta bauturilor alcoolice

Buna ziua , dupa cum zice si titlul subiectului am fost depistat acum 7-8 zile de catre organele de politie cu o alcoolemie de 0.5 g in aerul expirat , am fost transportat pana la spital unde mi s-au recoltat 2 probe la sange unde am primit acum 2 zile rezultatele ( 0.95 g in sange la prima si 0.85 in sange la a 2a proba ). Din cate am citit pe internet si de la ce am auzit de la altii asta constituie infractiune si ma aleg cu dosar penal... Intrebarea mea e urmatoarea, daca sunt langa limita admisa de lege as putea sa ma incadrez la ( art. 18(1) din C. penal ) care zice ca "fapta se considera a nu intruni gradul de pericol social necesar spre a fi calificata infractiune si se aplica o amenda administrativa" ?
Vreau sa zic ca atunci cand am fost prins de organele de politie ma aflam pe un drum comunal , era ora 22:00-22:30 cam asa , am condus undeva la 500 de m,cand am fost oprit nu m-am opus , am cooperat , am recunoscut ca bausem.
Mentionez ca nu am mai avut probleme cu legea pana acum, nu am alte antecedente, permisul l-am mai avut odata suspendat pe o perioada de 30 zile pt neacordare de prioritate intr-un giratoriu.
Va rog frumos daca poate cineva sa imi dea un raspuns . Si rog persoanele care au de gand sa imi zica ca is prost si toate cele : Sunt constient ca nu trebuia sa ma urc beat la volan ( am vrut sa ajut pe cineva care nici macar nu i-a pasat ca m-a prins politia , dar asta e viata ) !
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:55, 8 Septembrie 2011
este posibil dar practic instantele pronunta pedepse intre 6 luni si 1 an cu suspendarea executarii si anularea permisului de conducere. personal nu am avut cazuri de aplicare art.18 ind 1 si nici nu am auzit de sentinte definitive in acest sens. Insa am vazut sentinte pe fond care au pronuntat art 18 ind 1 insa toate au fost casate in recurs si s-a pronuntat pedeapsa inchisorii.
Daca nu au existat vatamari corporale si va recunoasteti fapta si regretati, sigur primiti o pedeapsa cu suspendare dar fapta de a conduce in stare de ebrietate este fapta si se taxeaza ca atatre. Veti avea si prmisul anulat. Asta este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea permisului pentru alcoolemie m-i s-a retinut permisul pe data de 31 august deoarece am avut 0.46 in aer expirat si ulterior dupa doua probe de sange 0.95 respectiv 0.85 alcool pur in sange ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan addicted92 addicted92 Buna ziua! Am o intrebare si va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti. Am fost prins in 2011 de politie rutiera, in acea seara eu consumand alcool. Mi ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan ovidel90 ovidel90 Buna...In 22 Martie 2010 m-i sa suspendat permisu de conducere pentru alcool 0,56 in aeru respirabil...Dupa 3 luni am fo la politie.M-au anuntat ca mi-a iesit ... (vezi toată discuția)