avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... instrainare bunuri dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

instrainare bunuri dupa divort

Buna ziua . Sunt divortat de sotia mea de mai bine de 4 ani . Am cumparat o casa impreuna , dar din bani de la pariintii mei . Ei si-au vandut apartamentul si mi-au dat banii pentru casa respectiva . Sotia nu a avut pretentii la partaj pentru casa , dar nu am facut nici un act in acest sens . Mentionez ca mai avem si o fetita minora nascuta in timpul casatoriei . Intrebarea este daca eu pot vinde casa fara acceptul fostei sotii , sau cum trebuie procedat pentru a putea vinde acea casa . Mentionez ca dupa divort am adus imbunatatiri de peste 15000 euro . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: juanito33 , utilizator 20:15, 1 Septembrie 2008
Daca pe contractul de vanzare-cumparare figurati amandoi nu puteti vinde fara fosta sotie.Trebuie sa introduceti o actiune in constatare pentru a se stabili contributia dvs exclusiva.
juanito33 a scris:

Buna ziua . Sunt divortat de sotia mea de mai bine de 4 ani . Am cumparat o casa impreuna , dar din bani de la pariintii mei . Ei si-au vandut apartamentul si mi-au dat banii pentru casa respectiva . Sotia nu a avut pretentii la partaj pentru casa , dar nu am facut nici un act in acest sens . Mentionez ca mai avem si o fetita minora nascuta in timpul casatoriei . Intrebarea este daca eu pot vinde casa fara acceptul fostei sotii , sau cum trebuie procedat pentru a putea vinde acea casa . Mentionez ca dupa divort am adus imbunatatiri de peste 15000 euro . Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - davalmasie assi assi Buna ziua, Sunt in plin proces de partaj. Am avut un apartament de la parinti, dinainte de a ma casatori. In timpul casatoriei l-am vandut si am cumparat o ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj! conico conico buna ziua! am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)
Partaj Cattani Cattani Am un apartament cumparat inainte de casatorie.Daca divortez sotia are vreun drept la apartament pentru ca am fost casatoriti mai mult de 10 ani? (vezi toată discuția)