avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj - davalmasie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj - davalmasie

Buna ziua,
Sunt in plin proces de partaj.
Am avut un apartament de la parinti, dinainte de a ma casatori.
In timpul casatoriei l-am vandut si am cumparat o alta locuinta. Toate actele au fost semnate de mine, sotia nu a fost prezenta, dar pe actul de proprietate al noii locuinte a fost trecuta in "davalmasie".
Ca valoare, cat am luat pe vechea casa am dat pe noua achizitie.
Cate sanse am sa nu pierd aceasta locuinta? Se poate considera ca un fel de "transfer de valoare"?
Oricum, dumneaei are pretentia la aceasta casa, o vrea in intregime pe motiv ca am adus unele imbunatatiri impreuna.
Mentionez ca in urma divortului copilul mi-a fost incredintat mie (are 14 ani). Conteaza si asta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: assi , utilizator 14:30, 29 Martie 2010
daca puteti dem cu acte,martori ,poate sa va revina in intregime si eventual sa-i platiti ei o suma de bani pt acele imbunatatiri in urma unei expertize,etc;oricum nu e simplu si va sfatuiesc sa luati leg cu un avocat.Succes!
crisv a scris:

daca puteti dem cu acte,martori ,poate sa va revina in intregime si eventual sa-i platiti ei o suma de bani pt acele imbunatatiri in urma unei expertize,etc;oricum nu e simplu si va sfatuiesc sa luati leg cu un avocat.Succes!

Ca si probe am actul de proprietate al casei dinainte de data casatoriei, actul de vanxzare al acesteia, iar apoi actul de cumparare pentru noua casa.
La toate aceste tranzactii ea nici macar nu a fost prezenta.
Ca martor am o vecina care stie toata tarasenia.
In plus mai am si dovada luarii de la banca a unui imprumut, bineinteles banii i-am folosit tot pentru modernizarea acestei case.
Am avocat dar, sincer, ma dezamageste prin faptul ca nu se implica. Deja partajul asta dureaza de aproape un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat recent o casă cu banii obținuți din vânzarea alteia, pe care o aveam dinainte de căsătorie. are soția dreptul la o cotă din ea la un eventual partaj? srni69 srni69 Sint casatorit de 3 ani, acum 4 luni am cumparat o casa din banii obtinuti din vanzarea altei case dobindite inainte de casatorie. Plata s-a facut din contul ... (vezi toată discuția)
Am ridicat o casă cu fostul soț în curtea părinților lui. neavând acte la această casă, am dreptul la partaj? Maria755 Maria755 Buna ziua! Am ridicat o casa cu fostul sot in curtea parintilor lui. Parintii lui nu ne a trecut casa pe numele nostru. Intrebarea mea este : ne avand acte ... (vezi toată discuția)
Partaj gabarnicoleta gabarnicoleta Sunt in proces de divort ,respectiv partaj inca din 2014 iunie si as dori sa mi spuneti daca sotul meu are vreo sansa sa primeasca parte dintr o casa ... (vezi toată discuția)