Sunt in proces de divort ,respectiv partaj inca din 2014 iunie si as dori sa mi spuneti daca sotul meu are vreo sansa sa primeasca parte dintr o casa proprietate personala dobandita dinainte de casatorie de la bunici cu act de vanzare/cumparare doar datorita faptului ca pe perioada casatoriei(12 ani) s au adus unele imbunatatiri .Mentionez ca in aceasta perioada eu am avut servici si avem si un copil minor impreuna.Ma ameninta mereu ca mi va lua o parte din casa folosindu se de niste supraevaluari ale lucrarilor. Multumesc anticipat
conform legii sotul dumneavoastra nu are drept asupra proprietatii,deoarece nu este un bun achizitionat in timpul casniciei,poate cere impartirea oricarui bun dobandit doar in timpul casatoriei,m-am gasit in aceeasi situatie,sotul a cerut banii investiti in imobil insa instanta a cerut chiatantele sau orice lucru care atesta contravaloarea investitiei,deoarece nu avea nici un act doveditor instanta a apreciat ca fostul sot nu are temei legal pt a cere despagubiri,nicidecum parte din imobil.
am uitat sa mentionez ca orice act doveditor al investitiei trebuie sa aibe numele dansului altfel nu este luat in considerare( ex :facturi pt materiale de constructii),in cazul in care detine astfel de acte poate cere despagubiri insa si in cazul asta ramane la aprecierea instantei,nu poate avea parte din proprietate ,doar contravaloara investitiei daca este cazul,insa in locul dumneavoastra nu mi-as face prea mari probleme din pricina asta,chiar daca are castig de cauza daca suma este mai mult decat puteti plati si puteti dovedi asta) veti achita esalonat.Repet, doar in cazul in care are castig de cauza.
Nu se poate dovedi cu martori ca aceste imbunatiri s au facut ,deoarece la termenul urmator are un martor care va spune cat de *mult* a contribuit el la imbunatatiri?
Pentru a putea obtine banii respectivi, ar fi trebuit ca la primul termen de judecata, sa fi solicitat aceasta sub forma unei cereri reconventionale, care ar fi trebuit sa o si timbreze cu o taxa de timbru judiciar proportionala cu valoarea ceruta.
Divort/partaj
ioana_ro75
As avea inca o rugaminte la cei ce pot sa ma ajute cu niste sfaturi. Sora mea a fost casatorita si a adus pe lume 4 copii superbi. Acum mai multi ani eu i-am ... (vezi toată discuția)