avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie somaj

Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati indrumanndu-ma in rezolvarea situatiei disperate in care se afla nepoata mea,absolventa de liceu 2011, admisa la o facultate privata si in acelasi timp insarcinata in 30 saptamani.
Ce fel de indemnizatie poate primi si cui se poate adresa .
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:14, 11 Septembrie 2011
1. Deoarece a fost admisa intr-o forma de invatamant nu mai poate beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Daca a fost admisa la facultate (chiar si privata) cursuri de zi poate beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani a acestuia.
3. Deoarece nu poate beneficia de concediu de maternitate, nefiind salariata, poate beneficia de indemnizatie pentru CCC incepand cu data nasterii copilului.
4. - Indemnizatia pentru CCC este de 600 lei pe luna la care se adauga alocatia de stat pentru copil de 200 lei pe luna (ambele pana ce copilul va implini 2 ani).
- Dupa implinirea varstei de 2 ani a copilului alocatia de stat va fi de 42 eli pe luna.
5. Sa ia legatura cu Primaria de care apartine cu domiciliul sa depuna actele necesare.
6. Pentru amanunte puteti studia OUG 111/2010 OUG privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor (publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 830 din 10 decembrie 2010) si completata cu modificarile aduse de Legea 132/2011, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 452 din 28 iunie 2011.
7. Daca imi trimiteti, pe mesaj privat, o adresa de e-mail va trimit eu legislatia de care aveti nevoie.

Buna ziua.eu am terminat liceul pe data de 11 august 2011,deoarece am avut o medie neicheiata si atunci am absolvit liceul.bacalaureatul l-am dat in toamna acum si din pacate am pikat.As vrea sa stiu pana cand ma mai pot inscrie pentru indemnizarea de somaj.
1. Inregistrarea la Agentia de Somaj se face in cel mult 60 de zile de la avsolvire.
2. Scoala va da o adeverinta de absolvent in care scrie si data absolvirii.
3. Dar nu este obligatoriu sa asteptati 60 de zile. Mergeti acum si inregistrati-va la Agentia de Somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie karynutzik karynutzik Ce pasi trebuie urmati pentru ca sotul meu sa beneficieze de stimulentul de insertie? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil myrya myrya Pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului trebuie sa ai12 luni de cand lucrezi pana in momentul in care se naste copilul? Multumesc, (vezi toată discuția)
Ordonanta de urgenta a guvernului nr. 148/2005 maria20 maria20 buna ziua. am o intrebare in legatura cu sarcina. daca in momentul in care o femeie naste are un an de la locul de munca dar este si studenta la zi, in cei 2 ... (vezi toată discuția)