avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitionare uscatorie,spalatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitionare uscatorie,spalatorie

Salut,
Am si eu o problema:vreau sa achizitionez uscatoria scarii pe care locuiesc dar unele persoane de pe aceasta scara au sotul/sotia decedata.Am vorbit cu administratorul si mi-a zis ca o sa fie foarte greu sa achizitionez uscatoria din aceasta cauza.O alta problema este aceea ca nu stiu cum se calculeaza pretul acestui imobil.Administratorul imi calculeaza valoarea acesteia la pretul unei camere de apartament(in functie de metru patrat),este corect?Vreau sa precizez ca uscatoria are un perete comun cu dormitorul meu.Va rog daca ma puteti ajuta conatactati-ma fara ezitare.minescu_narcis@yahoo.com.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cosima , utilizator 10:39, 10 Septembrie 2008
Primul pas este sedinta cu toti locatarii si un proces verbal semnat de toti(inclusiv most. celor decedati)prin care isi dau acordul de principiu(ca sa ii spunem asa)ca vor sa instraineze!
Apoi faci un tabel cu toti si cu datele lor de identificare(BI/CI, CNP, Semnatura), iar capul de tabel va fi format dintr-un text ceva de genul:
"Tabel cu locatarii din .....prin care acestia isi manifesta acordul sa instraineze....., pret, tu oferi si ei se imart(vei face un tabel si cu suma cuvenita fiecaruia, conform coalei colective, individuale, fiecarui ap i se cuvine o anumita suprafata din spatiul comun, in functie de suprafata apartamentului detinut)
Cand ai aceste tabele , cel cu acordul de vointa ar trebui sa fie semnat in totalitate....chemi notar de preferat la bloc si tii sedinta cu toti si faci contract de vanzare cumoparare cu vecinii!
Trebuie sa ai un RLV al suprafetei in discutie vizat de OCOTA(cadastru), coala colectiva si vezi tu ce iti mai cere!(de preferat sa intrebi punctual un notar ce documente iti trebuie)
Stai linistit, daca vrei se poate, dar problema acolo cred ca e pretul.....ei pot sa iti ceara cat vor, e spatiul lor, dar ofera si tu niste lucrari gen tevi, usa termopan la scara ca cine stie..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil partaj judiciar uscatorie bloc ? spiridus spiridus Buna ziua, Un imobil aflat in litigiu \\"uscatorie\\" in suprafata de 21.62 mp. O vecina de la etajul 2 a cumparat 18.20 mp (in prezent Fond - partaj ... (vezi toată discuția)
Obligatie cedare parti comune apartament virgil.cornel virgil.cornel Buna ziua, In 2007 am achizitionat un apartament in Timisoara cu credit bancar ,cesionat in favoarea bancii? In 2006 vecinul de la 4 se intelesese cu ... (vezi toată discuția)
Vindere uscator blok colocatar colocatar suntem 14 apartamente pe scara ,la parter avem un uscator de blok,vecinul de la parter detine 2 apartamente ,unul dintre apartamente invecinanduse cu uscatorul ... (vezi toată discuția)