avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sarcina pe perioada ctr munca determinat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sarcina pe perioada ctr munca determinat

Buna ziua!Ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea problema?
Sunt angajata pe "perioada determinata pana la revenirea titularului din CIC" - concediu ingrijire copil (exact asa imi scrie in ctr de munca).Eu sunt insarcinata in 4 luni si nu stiu exact ce drepturi am.
- pot beneficia de indemnizatie crestere copil chiar daca sunt angajata pe per determinata?
- daca titularul revine la serviciu, ctr meu de munca se va intrerupe, ce posibilitati as avea sa pot beneficia de acea indemnizatie?
-ce sfaturi/alternative imi puteti oferi ca sa nu raman descoperita?
Imi este frica ca firma va chema titularul la munca inainte de a naste si eu am sa raman pe din-afara.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 16 Septembrie 2011
Ca sa obtineti indemnizatia trebuie sa realizati venituri cu 12 luni anterior nasterii.Nu au cum sa inceteze contractul de munca inainte de termen, chiar daca o cheama mai deverme pe cea care ati inlocuit-o
silviamaria79 a scris:

Buna ziua!Ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea problema?
Sunt angajata pe "perioada determinata pana la revenirea titularului din CIC" - concediu ingrijire copil (exact asa imi scrie in ctr de munca).Eu sunt insarcinata in 4 luni si nu stiu exact ce drepturi am.
- pot beneficia de indemnizatie crestere copil chiar daca sunt angajata pe per determinata?
- daca titularul revine la serviciu, ctr meu de munca se va intrerupe, ce posibilitati as avea sa pot beneficia de acea indemnizatie?
-ce sfaturi/alternative imi puteti oferi ca sa nu raman descoperita?
Imi este frica ca firma va chema titularul la munca inainte de a naste si eu am sa raman pe din-afara.
Va multumesc mult!

1. acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata contractului, ci de realizarea timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului de venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit

2. c.i.m. nu se intrerupe la data revenirii , acesta isi va produce efectele pana la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat, daca nu se dispune altfel.

3. daca va inceteaza raportul de dvs la expirarea termenului, atunci puteti beneficia de somaj ... din somaj puteti intra in CCC ...

Nu am inteles foarte clar.Eu am contractul de munca in felul urmator" se prelungeste contractul de munca pana la revenirea titularului din CIC" - exact asa imi scrie in ctr de munca, nu am stipulata o anumita durata/data.
Mai am o intrebare, in cazul in care intru in concediu de risc maternal, tinand cont ca am probleme cu sarcina, beneficiez dupa aceea de indemnizatie fiind in situatia expusa mai sus?
Va multumesc!
Legea este clara : c.i.m. incheiat pe durata determinata inceteaza de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat ...

Orice suspendare a c.i.m. nu duce la prelungirea duratei pentru care a fost incheiat.

Conditia pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC este : realizarea timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului de venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit

Da, se poate intra din concediu de risc maternal in CCC ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Deldinik Deldinik daca am contractul de munca pe perioada determinata pana in luna octombrie 2011 dupa care o sa il prelungeasca tot pe determinata(cred),pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de cresterea copilului si contract pe perioada determinata andreapetre andreapetre Sunt insarcinata in 3 luni si peste 2 luni imi expira contractul de munca(contract pe perioada determinata de munca).As vrea sa stiu daca pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate si ccc pt salariata pe perioada determinata carmen1986 carmen1986 Buna ziua! In cazul in care la data de 31 mai 2011 mi se incheie CIM - perioada determinata, si am intrat in concediu de maternitate incepand cu data de 02 ... (vezi toată discuția)