Buna ziua. Anul trecut am sustinut examen de promovare de la functia de inspector asistent la functia de inspector principal. Va rog , sa imi spuneti dupa ce perioada de timp pot sustine urmatorul examen de promovare pentru functia de inspector principal. Si daca se poate sa imi spuneti , in baza carui act normativ se sustine examenul de promovare pentru salariatii bugetari.
Multumesc
Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 in 3 ani, in funcţie de performantele profesionale individuale, apreciate cu calificativul ,,foarte bine",cel puţin de doua ori în ultimii 3 ani, de către comisia desemnata prin dispozitie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor.
Vedeti:
- Lege-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 877, din 28 decembrie 2010.
- HG 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 221, din 31 martie 2011.