avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consecinte sofer fara contract de munca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consecinte sofer fara contract de munca

Buna ziua! Sunt administratorul unei SRL si in urma cu doi ani am avut un accident cu masina firmei. Soferul nu avea contract de munca iar pasagerul din dreapta a decedat, nici el nu era angajat.Acum se deruleaza procesul in vederea stabilirii pedepsei pt cel care a condus.Am o intrebare-ce mi se poate intampla ca administrator al firmei?voi fi chemata in instanta?Pot fi amendata sau ceva mai grav din cauza ca acel sofer nu era angajat?Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns....chiar nu stiu ce mi se poate intampla....Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: andreea-stan , utilizator 09:51, 14 Septembrie 2011
daca nu ati fost cercetat in cursul urmarii penale nu exista posibilitatea de a fi sanctionat de instanta penala. procesul se limiteaza la persoanele si faptele precizate in rechizitoriu.
Multumesc pt raspuns. Abia acum a avut loc prima infatisare la judecata....si am inteles ca s-a amanat pentru a se verifica daca vinovatul a avut contract de munca sau nu. In acest caz?Va fi implicata si firma pe care era inregistrata masina? Pot primi amenda sau altceva mai grav?

verificarea se face in vederea solutionarii laturii civile - firma raspunde ptr toate faptele angajatilor sai deci puteti fi obligat (ca si companie) la plata in solidar cu inculpatul a despagubirilor. desi RCA ar trebui sa acopere aceste daune.
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident George_Nistor George_Nistor Buna Ziua! Va cer si eu ajutorul in vederea solutionarii unei probleme! Acum 1 luna am avut un accident auto in care am fost implicat, ma aflam in autoturismul ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco in caz de deces andreea-stan andreea-stan Buna seara! In urma cu doi ani , cu masina unei firme s-a produs un accident soldat cu decesul pasagerului din dreapta. Soferul nu a patit nimic iar casco ... (vezi toată discuția)
Recurs accident circulatie elena raduta elena raduta BUNA SEARA ,In nov.2007 fiul meu de 21 ani,aprodus un accid .de circulatepe DN 7 pe raza jud.Arad,in urmatoarele imprejurari:se deplasa cu un autoturism ... (vezi toată discuția)