avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata sarbatorilor legale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata sarbatorilor legale

La firma la care lucrez in prezent sambetele si duminicile sunt platite ca o zi obisnuita de lucru + o zi libera platita, la fel au fost platite si sarbatorilele legale pana acum
Incepand cu luna august ziua de 15 august a fost platita ca o zi obisnuita de lucru + o zi libera neplatita aceasta (ni s-a spus )conform noului cod al muncii :desi zilele de sambata si duminica au fost platite ca si pana acum adica ca o zi obisnuita de lucru + o zi libera platita.Oare in codul muncii se face distinctie intre modul de plata al sarbatorilor legale si cel al zilelor de sambata si duminica?
Mentionez ca in contractul de munca semnat in 2009 sicare este in vigoare pentru ca altul nu am semnat este precizat "Orele suplimentare prestate în afara programului normal de lucru sau în zilele in care nu se lucreaza ori in zilele de sarbatori legale se compenseaza cu ore libere platite sau se platesc cu un spor la salariu, conform contractului colectiv de munca la nivel de ramura sanitara si ale Codului muncii."
As dori sa stiu cum este corect sa fie platite aceste sarbatori legale in situatia prezentata mai sus
Va miultumesc
Cel mai recent răspuns: Brindusa Nicula , Contabil 10:35, 9 Septembrie 2011
Art. 119 (1) - Codul Muncii - Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sarbatorilor legale luxi luxi La firma la care lucrez in prezent sambetele si duminicile sunt platite ca o zi obisnuita de lucru + o zi libera platita, la fel au fost platite si ... (vezi toată discuția)
Munca suplimentarã în zilele de repaus sãptãmânal, sãrbãtori legale etc kicsiagi kicsiagi Munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care conf. legii nu se lucrează, în cadrul schimbului ... (vezi toată discuția)
se platesc sau nu, orele efectuate sambata, duminica? swamerra swamerra Decizia 1415/2009 a Curtii Constitutionale se refera si la orele efectuate in zilele nelucratoare sau, exclusiv la \"orele suplimentare\"?? art. 20 din ... (vezi toată discuția)