avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare mame
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare mame

Buna ziua
Sunt in CIC din iunie 2010 si de cateva saptamani am inceput sa aplic la joburi pe domeniul meu (HR). Acesta este al doilea CIC.
Pe site-urile de joburi nu exista posibilitatea de a introduce o perioda de CIC. Celor care m-au selectat pentru un interviu, le-am trimis cv-ul detaliat pe mail (diferenta fiind doar precizarea CIC-ului, nici un cuvant in plus).
CIC-ul 1 a fost de 7 luni, iar al doilea de 1 an si 3 luni.
Experenta mea "reala" ar fi de 5 ani si jumatate, iar pe cv-urile online arata de 7 ani si jumatate.
Am aplicat doar la joburi la care ma incadram cu experenta "reala".

Cazul concrent.
O companie mi-a selectat cv-ul de pe internet (cel fara CIC). Cereau minim 2 ani de experienta si ma incadram fara probleme.
M-a contactat HR Managerul pentru un interviu. I-am raspuns ca sunt interesanta si sa imi transmita ora si data interviului. I-am trimis atasat la mail si cv-ul detaliat cu CIC-ul si doua scrisori de recomandare.
A doua zi m-a sunat si mi-a motivat ca se amana interviul pentru ca General Managerul este plecat, ocupat, indisponibil. A ramas ca ma contacteaza saptamana aceasta.
Astazi (joi), la o saptamana dupa ce m-a contactat HR Managerul, le-am trimis un mail, intreband daca invitatia la interviu mai este valabila.
Raspunsul HRM a fost ca a trimis deja lista scurta catre General Manager si, daca cumva nu va alege pe nimeni dintre acestia, ma va contacta.

Este vorba de o companie mare, credeam eu serioasa.

Intrebarea mea este:
Pot sa le trag o palma "juridica" si sa ii dau in judecata pentru discriminare?
Am baze pentru un proces? Ce sanse am? Ce as putea castiga / pierde?
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
Kitte, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 11:18, 9 Septembrie 2011
pentru un proces aveti nevoie de dovezi, de prejudiciu, si asa mai departe... le aveti? puteti sustine in mod real ca ati fost discriminata? au angajat o persoana fara copii?
in plus, cate firme vor mai fi interesate de dvs daca aveti aceasta atitudine fata de potentiali anjatori?
Problema nu e atitudinea mea, ci atitudinea lor.
Se poate afla ce persoane au fost pe lista scurta si pe cine au angajat. Asta e relativ usor, cu putina vointa.
Prejudiciul este evident. Vi se pare normal sa fiu respinsa doar ca vin din CIC? Daca eram respinsa pe educatie, experienta, cursuri etc, atunci nu ma selectau initial si nici nu ma puteam opune. Dar singura lor problema a fost ca vin din CIC.

Nu imi spuneti ca eu sunt aia cu problema la cap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in luna martie am ales sa închei o colaborare de ... jpeguser jpeguser Buna ziua, In luna Martie am ales sa închei o colaborare de mai putin de 3 luni cu un angajator cu care eu personal nu reușeam sa relaționez. Deși la ... (vezi toată discuția)
Promovare interna Daliborka Daliborka Buna ziua, In cazul in care un angajat din cadrul departamentului HR este promovat intern in alt departament ,de exemplu la departamentul calitate ,si pe o ... (vezi toată discuția)
Respins la interviu robertg92 robertg92 Buna ziua! Recent am fost la un interviu pe post de Developer. Interviul a fost ceva mai ciudat decat cele normale : Firma aceasta a fost cumparata de o ... (vezi toată discuția)