avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcere din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcere din concediu crestere copil

Pe data de 1 octombrie ar trebui sa incep munca ,dupa 2 ani de concediu, iar cei de la servici m-au instiintat deja ca nu mai pot ramane acolo decit pentru 2-3 sapt. ptr ca s-a desfiintat postul si nu nici alt post vacant. M-am interesat pe ici colo si unii spun ca as beneficia de somaj. As dori sa stiu si eu daca exista o lege sau oug prin care se dovedeste ca ar trebui sa ma bage in somaj sau ce as putea face?!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:23, 10 Septembrie 2011
Puteti beneficia de somaj numai daca inainte de a intra in CIC ati lucrat si ati cotizat cel putin 12 luni.
De asemenea, desfacerea CIM trebuie sa fie facuta dintr-o cauza neimputabila dvs. (desfiintarea postului este buna).
Da,lucram la ei de 2 ani,deci am cotizat ,iar despre concediere motivul este desfiintarea postului si nu au nici alt post sa imi ofere, deci ei doresc concedierea mea din motive ce tin de ei
Concedierea prin desfiintarea postului va da posibilitatea de a beneficia de indemnizatia de somaj.
O sa fiti concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si o sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de somaj in cazul in care nu imi dau demisia la cererea angajatorului? FlorianCatineanu FlorianCatineanu Buna ziua, de curand am fost anuntat verbal de catre firma la care lucrez ca sunt in preaviz de 15 zile, si sa imi aleg modalitatea de a parasi ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj dupa cic- care este procedura legala? Ella_75 Ella_75 Buna ziua! Momentan sunt in CIC, urmand ca in luna iunie pe 27 sa reincep serviciul la societatea la care lucrez de 13 ani cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac pentru a beneficia de somaj? stan lucian stan lucian din motive economice firma isi muta punctul de lucru de la CALARASI la BUCURESTI ,patronul anuntindu-ma de preaviz,in acelasi timp spunindu-mi ca nu poate sa ... (vezi toată discuția)