avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proiect - limitare credite consum
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proiect - limitare credite consum

Buna ziua,
as dori o lamurire: limitarea aceea la maxim 5 ani se refera la toate creditele?
Adica inclusiv credite de nevoi personale in lei?

Intreb pentru ca as fi dorit sa fac anul acesta o refinantare in lei pe 10 ani (la o alta banca) la un credit(in lei), care este deja restructurat (din pacate ... ff dezavantajos)#-o si o descoperire de card#-o#-o....sa inteleg ca nu se va mai putea?

Multumesc,
Carmen
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 12:32, 9 Septembrie 2011
e vorba de cele care se iau de acum inainte
Va rog raspundeti-mi in clar la intrebare... ...sa deduc deci ca nu pot lua un viitor credit in lei , fara ipoteca, pt refinantare alte credite ?
Intreb pentru ca site BNR exista o scurta prezentare care in final face urmatoarea precizare:

instituirea unei derogări în cazul creditelor acordate exclusiv în scopul rambursării datoriilor aferente creditelor contractate anterior intrării în vigoare a noului regulament (creditele aflate în sold) de la noile prevederi privind limitarea la 5 ani a scadenţei maxime a creditului de consum şi cele privind nivelul minim al garanţiei.
prevederea nu se aplica in cazul in care doriti sa refinantati credite contractate inainte de intrarea in vigoare a acestui proiect, in plus restrictiile se aplica creditelor in valuta deoarece se doreste incurajarea creditarii in moneda nationala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum restrange accesul la credite noul regulament bnr, nr.11/2011 Antoanela Geaman Antoanela Geaman Deoarece subiectul mi se pare de mare actualitate , cu rugamintea ca, cei care se pricep la drept bancar, sa ne explice pe intelesul tuturor care sunt efectele ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale - dobanda fixa versus dobanda variabila...un sfat, va rog! carmenbucur carmenbucur Va solicit o sugestie in urmatorul caz: Intentionez sa imi refinantez 2 credite , anume: un credit (deja refinantat...dar in conditii cam dezavantajoase,a ... (vezi toată discuția)
Rambursarea la banca a creditului ipotecar martin2 martin2 pe scurt..am facut un imprumut in franci elvetieni..la acea data era rata 340 ron, acum a crescut la 820 ron..venitul meu pe toata familia (3 persoane) este ... (vezi toată discuția)