avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vinzare-cumparare intre parti sau la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vinzare-cumparare intre parti sau la notar???

Va rog sa ma indrumati cum sa procedez in cazul urmator:sora mea a facut contract de cumparare in rate pentru un calculator care este al meu si este platit in rate de mama mea,integral,il folosesc eu.Ce trebuie sa fac pentru ca sa devina cu acte legale al meu sau al mamei mele care a platit aproape toate ratele pentru acest calculator ,deoarece sora mea are contractul de cumparare pe numelei ei si ea si sotul ei incearca sa pretinda acest calculator,desi nu nu au platit niciodata nici un leu la el!!!
Va rog sa ma indrumati cum ar trebui sa procedam pentru a trece pe numele mamei si apoi pe al meu calculatorul cu acte legale,in regula ,pentru nu a avea vreodata pretentia sora mea ca l-ar fi platit ea ,chiar daca n-are nici o chitanta:le are toate mama mea pentru ca ea l-a platit si mai are citeva rate!
Sa facem un contract-de vinzare-cumparare intre sora mea si mama si apoi cu mine,la notar sau este valabil si doar intre noi,si cind sa-l facem?inainte de terminarea ratelor sau dupa aceea???
In cazul in care sora mea refuza sa faca actul sau sa recunoasca in vreun fel scris ca nu a platit acest calculator si refuza sa-si dea acordul pentru incheierea vreunei forme legale,ce trebuie sa facem?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2008
matei1, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters63637 , utilizator 19:08, 1 Septembrie 2008
Buna ziua !
Avand in vedere ca bunurile mobile se instraineaza consensual adica prin simplul acord de vointa al partilor, un contract valabil pentru calculator se poate face si verbal insa pentru o proba mai usoara, incheiati direct cu sora dvs. un inscris, numit chitanta in popor.
Mai departe, nu cred ca vreti sa va judecati cu sora dvs. pentru un PC.
nu trebuie sa faceti nimic. bunurile mobile aflate in posesia dvs. valoreaza proprietate. in cazul in care sora/mama dvs. o sa aiba pretentii ( sa revendica) tb. sa le si dovadeasca. pana atunci liniste - cred ca doar fac _valuri_
Situatia nu este atat de simpla pe cat vrea sa para! Este vorba de un contract prin care s-a achizitionat un calculator, semnatarul acestuia fiind sora, in calitate de cumparator! Nu conteaza faptul ca cel care utilizeaza PC-ul, in exclusivitate, este frate cu cumparatorul, nici faptul ca mama celor doi a achitat ratele, problema este ca acele chitante prin care se atesta ca s-au achitat ratele lunare au eliberate pe numele cumparatorului! Cam asa am inteles ca stau lucrurile!
Din aceasta perspectiva trebuie gasita o solutie! De drept, proprietar al pc-ului este cumparatorul!
Foarte bine m-ati inteles domnule tudorioan,asa este:este ca si cum sora mea avind contractul de cumparare ar fi platit si ratele si ar fi al ei deoarece contractul este pe numele ei,la fel si chitantele pentru ratele achitate de mama!!!Nu as vrea sa ma judec cu sora mea "pentru un pc" asa cum spune domnul Valentin G.,dar acest pc a ajuns prin rate la o valoare de aproape 40 de mil.lei vechi datorita dobinzii si comisioanelor pe trei ani de rate,desi el costa initial 18 mil lei vechi!!!Va dati seama ca intre mine si sora mea nu poate fi vorba de un contract "verbal" asa cum spuneti daca ea chiar incearca sa pretinda acest calculator!!!Vreau sa va spun ca este foarte complicat deoarece in cazul in care mama are pretentia sa-i restitui suma pe care a platit-o de aprox.40 mil si sora mea imi va lua "doamne fereste" pc-ul nu-mi va fi deloc usor!!!
De aceea va rog cine stie sa-mi spuna o cale buna sa impac pe toata lumea!MUltumesc si va rog sa ma ajutati cu raspunsurile dvs.
art 1909 cod civi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pune problema partajului? alex201888 alex201888 Buna seara, un imobil achizitionat inainte de casatorie (in timpul concubinajului), pe nume propriu, credit propriu ce se desfasoara si in prezent, se supune ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau proprietate quaterman_07 quaterman_07 locuiesc an apartament de 37 ani.........pana an 1993 am locuit cu chirie..........sora mea sa maritat in 1987 si eu am locuit cu mama ....am cumparat ... (vezi toată discuția)
Ajutor - riscuri girant credit ipotecar zimbet zimbet buna ma numesc claudia si am girat ap pt sora mea cu mama mea care a decedat ,eu detin 75la suta din ap iar sora cu tata vitreg detin 25 la suta impreuna ,de ... (vezi toată discuția)