avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul prenatal este luat in considerare pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul prenatal este luat in considerare pentru acordarea somajului?

BUNA ZIUA!Pe data de 22 iunie 2008 m-am angajat cu carte de munca ,pe 15 mai 2009 am intrat in concediu prenatal si pe 21 iunie 2009 am nascut.Timp de 2 ani am primit indemnizatie pt.cresterea copilului,intre timp firma a dat faliment,am vrut sa intru in somaj ,acolo mi sa spus ca nu am 12 luni de stagiu de cotizare.Concediu prenatal nu este considerat stagiu de cotizare?Specific ca in iulie 2011 m-am angajat temporar cu carte de munca pe o perioada de 1 luna si 11 zile si mi se spune ca tot nu ma incadrez.DE CE?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:52, 9 Septembrie 2011
Eu am calculat asa din 22 iunie 2009 pana la 15 mai cand am intrat in prenatl sunt 10 luni si 23 zile plus 1 luna si 11 zile lucrate dupa incetarea CIC-ului inseamna 12 luni si 2 zile.Nu este bine?
1. Art.34 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca spune ca la stabilirea perioadei de 24 de luni, din care se aleg cele 12 luni eligibile pentru indemnizatia de somaj, nu se ia in calcul perioada de suspendare a raporturilor de munca, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii;

2. Perioada de CCC este perioada de suspendare a raporturilor de munca si deci, pentru persoanele care revin din CCC, cele 24 de luni necesare pentru calculul indemnizatiei de somaj sunt formate din perioada lucrata dupa terminarea CCC la care se adauga, pana la 24 luni, luni de dinainte de a intra in CCC. Din acestea se aleg cele 12 luni eligibile pentru indemnizatia de somaj.

3. Mergeti din nou la Agentia de Somaj sa va arate si cum au calculat ei si cum a reiesit ca nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj dupa cim cu jumate norma si concediu crestere copil? Mira_A Mira_A Buna ziua, Beneficiez de somaj daca am lucrat inainte de a intra in concediu crestere copil cu norma 6 ore timp de cel putin un an? Am fost in concediu ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? manowar1979 manowar1979 Buna ziua! Am nevoie de o informatie de la dvs deoarece agentia judeteana de care apartin, adica Targu Neamt, nu m-a lamurit...pana pe data de 22 decembrie ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar somaj.... Letycia Letycia Buna ziua , Am depus actele de somaj in data de 20.02.3014...mi s.a dat carnetul de somer iar astazi cand m.am prezentat pentru viza lunara mi s.a spus ca ... (vezi toată discuția)