Acum 3 saptamani mama mea a fost lovita pe trecerea de pietoni in timp ce traversa regulamentar. Urmare accidentului are 3 fracturi la un picior si ruptura de ligament.
Dupa ce ambulanta a dus-o la spital a venit si politistul care a facut constatarea la fata locului si a pus-o sa semneze niste hartii fara sa ii lase nici un exemplar din ceea ce a semnat. Peste o saptamana cand am reusit sa luam legatura cu el si l-am intrebat ce hartii a semnat mama , cerindu-i sa ni ne arate a spus ca dosarul a plecat la parchet.
Cel care a comis accidentul nu s-a interesat de starea mamei si tot ce am aflat de la politist a fost numele acestuia.Am solicitat de la politie o trimitere catre IML pentru obtinerea unui certificat medico-legal si am facut demersurile necesare pentru obtinerea acestuia.
Poate fi transmis dosarul la parchet fara sa fie insotit de certificatul medico-legal ? .
Care sunt pasii pe care trebuie sa ii facem ? Si pentru ca persoana care a lovit-o pe mama nu se poate numi "om" deoarece nu l-a interesat ce s-a intamplat cu cea pe care a lovit-o dorim sa depunem plangere penala contra acestuia. Un sfat din partea dumneavoastra, a celor care cunoasteti legea in toate aspectele ei ar fi binevenit. Multumesc !
Am fost martor tot acum 3 saptamani la un accident pe o "trecere de pietoni" intr-o zona aflata in modernizare. Lipseau dungile de pe asfalt si semnul de trecere iar din punctul meu de vedere soferului nu i se putea reprosa nimic. Daca nu esti din zona nu ai de unde sa stii ca acolo e (era) trecere.