avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident pe trecerea de pietoni

Acum 3 saptamani mama mea a fost lovita pe trecerea de pietoni in timp ce traversa regulamentar. Urmare accidentului are 3 fracturi la un picior si ruptura de ligament.
Dupa ce ambulanta a dus-o la spital a venit si politistul care a facut constatarea la fata locului si a pus-o sa semneze niste hartii fara sa ii lase nici un exemplar din ceea ce a semnat. Peste o saptamana cand am reusit sa luam legatura cu el si l-am intrebat ce hartii a semnat mama , cerindu-i sa ni ne arate a spus ca dosarul a plecat la parchet.
Cel care a comis accidentul nu s-a interesat de starea mamei si tot ce am aflat de la politist a fost numele acestuia.Am solicitat de la politie o trimitere catre IML pentru obtinerea unui certificat medico-legal si am facut demersurile necesare pentru obtinerea acestuia.
Poate fi transmis dosarul la parchet fara sa fie insotit de certificatul medico-legal ? .
Care sunt pasii pe care trebuie sa ii facem ? Si pentru ca persoana care a lovit-o pe mama nu se poate numi "om" deoarece nu l-a interesat ce s-a intamplat cu cea pe care a lovit-o dorim sa depunem plangere penala contra acestuia. Un sfat din partea dumneavoastra, a celor care cunoasteti legea in toate aspectele ei ar fi binevenit. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: stiucaru , utilizator 16:33, 9 Septembrie 2011
Puteti deveni parte civila in proces si sa obtineti daune de la asiguratorul auto.
Da este cazul sa-l actionati in judecata, este dreptul dv si mi se pare normal acest demers.
amonaa a scris:

Acum 3 saptamani mama mea a fost lovita pe trecerea de pietoni in timp ce traversa regulamentar.

In ce zona a fost lovita ?
daca va referiti la zona ca si amplasament dpdv geografic va pot raspunde in sectorul 5, zona Margeanului-13 septembrie
Am fost martor tot acum 3 saptamani la un accident pe o "trecere de pietoni" intr-o zona aflata in modernizare. Lipseau dungile de pe asfalt si semnul de trecere iar din punctul meu de vedere soferului nu i se putea reprosa nimic. Daca nu esti din zona nu ai de unde sa stii ca acolo e (era) trecere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier pe trecere de pietoni Beatrice77sb Beatrice77sb Bu na ziua, in data02/08/2017 pe o trecere de pietoni, bunica mea, in etate de 85 de ani, in timp ce traversa regulamentar pe trecerea de pietoni a fost ... (vezi toată discuția)
Contestare pv amenda dupa un accident culpa comuna RobyP RobyP Buna ziua, In data de 15.09.2015 am patit un accident cu victima. Concret eu am dat cu masina in spate si un batran a traversat strada fara sa se asigure si ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni - ce pot sa fac? Klaus Klein Klaus Klein Buna seara! Am o problema legata de un accident rutier. In luna octombrie am fost accidentat pe trecerea de pietoni de un conducator auto in varsta de 86 de ... (vezi toată discuția)