avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legat de sarcinile de serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legat de sarcinile de serviciu

Seful meu, care este foarte suparat pe mine ca l-am dat in judecata si am castigat, nu stie cum sa ma faca sa plec si acum imi spune ca trebuie sa stau sa nu mai muncesc cand merg la firma. Ca el imparte sarcinile in firma si eu trebuie sa stau.
Intrebarea mea este daca cumva in situatia asta, ca ma pune sa stau (am martori cand a zis sa stau sa nu mai muncesc), poate sa ma dea afara? Am contract semnat cu el dar nu si fisa postului in care de obicei este mentionat targetul si sarcinile de serviciu.

Multumec anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: MatusaVulpe , utilizator 11:55, 10 Septembrie 2011
Faptul ca v-a cerut sa nu mai munciti, nu produce efecte juridice. Executati tot ceea ce este de datoria dumneavoastra in virtutea postului pe care il ocupati. Daca nu va distribuie lucrari noi, nu va ingrijorari, acest lucru nu va poate afecta juridic.
Multumesc mult pentru raspuns. Cam asta e problema ca nu imi mai da lucrari. I-am cerut sa imi dea in scris ca nu mai vrea sa muncesc si mi-a zis ca toate sarcinile si toate deciziile legate de serviciu el le ia si nu trebuie sa imi dea nimic in scris.
Este bine sa insist sa imi dea in scris ca 8 ore cat stau la serviciu nu vrea sa muncesc?
Aveti posibilitatea sa reclamati la ITM ca angajatorul nu si-a respectat obligatia de a elabora si transmite atributiile postului din fisa postului , anexa la contractul individual de munca.
Eu va sfatuiesc sa nu insistati. Aceasta ar constitui o motivatie pentru desfiintarea postului, din moment ce se poate dispensa de dumneavoastra. Nu dati idei. Asteptati sa treaca furtuna si abordati-l pe seful dumneavoastra in afara ... ,,temeiurilor juridice".
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
Marcela Jechian, Consilier juridic
Multumesc pentru raspunsuri.
Va doresc weekend placut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Target - fisa postului nicebebe nicebebe Buna seara, Acum 6 luni m-am angajat pe o functie de conducere intr-o banca. La interviu mi s-a spus ca nu am target si ca sunt responsabila de realizarea ... (vezi toată discuția)
Fisa postului ContSters79437 ContSters79437 [b][u]\"in afara sarcinilor de serviciu aratate mai sus, executa si alte activităti pe linia specialitatii sale sau de alta natura, dispuse de sefii ... (vezi toată discuția)
Reclamatie Cimisaru Cimisaru Timp de 6 luni de zile am fost în concediu medical cu prelungire de la comisie din data de 15. 05.2019 până în data de 5.11.2019.In data de 4 noiembrie am ... (vezi toată discuția)