avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintarea minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintarea minorului

sint divortata de 5 ani si copilul pe care il am mi-a fost incredintat prin sentinta judecatoreasca la vremea respectiva.In prezent fostul sot a introdus pe linga actiunea de reincredintare a copilului si o ordonanta prezidentiala prin care solicita tutela minorului pe parcursul procesului de reincredintare.A cerut audierea minorului (in varsta de 9 ani)pe motiv ca acesta este abuzat sexual fara insa a demonstra legal acest fapt mizer. si bazindu-se pe ceea ce va zice copilul in fata judecatorului.Copilul este foarte speriat si tracasat si paradoxal refuza sa merg la el pe motiv ca as veni cu politia sa-l iau fortat.(fapt indus de tata)Mentionez ca minorul se afla la domiciliul tatalui( depasind programul stabilit in sentinta,acesta incalcand o hotarire judecatoreasca ,fapt pentru care i-am deschis proces penal)Copilul a fost testat de un asa numit psiholog clinician principal iar acest raport va fi pe semne folosit si in instanta.Ce sanse am sa-mi recuperez copilul care si asa este tracasat si refuza sa mai vina la domiciliul meu dar si ce sanse sint sa-l pierd.Va multumesc.Cu stima si respect.
Copilul e adevarat ca in genere ramane la mama dar mi-e frica sa nu masluiasca ei ceva (mai ales ca sora tatalui este judecator)pentru ca mi s-a transmis deja ca acest proces va merge pe pile si relatii.Cred ca totul depinde de ceea ce i-au bagat copilului in cap si de asta imi este frica.Vreau sa stiu cat de mult conteaza interogatoriul copilului si ce probe pot fi folosite pentru a demonstra ca intradevar copilul este manipulat de tata(asta inafara de evaluarea psihologica)La fel imi relateaza si copilul anumite aspecte care au loc in casa tatalui insa imi dau seama ca nu pot fi reale deoarece copilul este acum la o varsta care din punct de vedere psihologic este specifica descoperiri sexualitatii,perioada care fara motive agravante va trece.insa ei se folosesc de acest lucru.Un caz similar a mai avut loc in aceasta familie (chiar in familia d-nei judecator-sora tatalui copilului meu)si au atacat tot in acest mod insa fara reusita ,in schimb au reusit sa lamuresca copilul sa nu-si mia doreasca vizitele la tata si ca atare instanta a tinut cont de doleanta copilului.Va rog sa ma lamuriti sau sa-mi da-ti detalii daca a-ti mai avut un caz de genul acesta. Multumesc
Cazul dvs. poate sa fie complicat si judecata dificila.
Depinde de ceea ce va rezulta din probe.
Daca copilul nu vrea sa vina inapoi la domiciliul dvs. situatia este incurcata intrucat este greu de spus ce va decide instanta.Practic nu puteti executa hotararea care exista in prezent.
Ar trebui sa va angajati cat mai grabnic avocat pentru a va apara cat mai bine in toate procesele care exista.
Este greu de estimat ce sanse ar avea fiecare fara o analiza concreta a cazului acesta.Un mic detaliu poate schimba soarta procesului.
Daca tatal minorului mai are si o ruda judecatoare situatia este si mai incurcata iar avocatul dvs. va trebui sa fie excesiv de dur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata psihopat are drept de vizita copil minor? 18071977 18071977 buna ziua am o intrebare: in cazul in care divortul este pronuntat iar programul de vizita pentru un copil minor este deja stabilit in urma unui acord de ... (vezi toată discuția)
Copilul meu! Ina Corina Serghi Ina Corina Serghi Poate obtine tatal custodia unei fetite de 5 ani,in conditiile in care dispune de casa,slujba,conditii de trai si educatie decente?Cea care a parasit ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor la tata alinavor alinavor Tatal copilului se lupta in instanta sa obtina custodia copilului.Va rog sa imi ziceti daca are vreo relevanta pentru castigarea procesului daca depun la dosar ... (vezi toată discuția)