avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

Avand in vedere dispozitiile noului cod civil care intra in vigoare de la 1 octombrie, as vrea sa stiu daca custodia comuna mai poate fi ceruta in cazul unei hotarari judecatoresti ramase definitive si irevocabile din 2007.
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 11:35, 9 Septembrie 2011
Daca ambii parinti sunt de acord cu custodia comuna, vor depune o cerere la instanta cu aceasta specificatie, cerere care va fi semnata de amandoi si se va schimba custodia conform noilor cerinte.
nu, pe mine ma intereseaza daca tatal mai poate cere custodia comuna conform noului cod civil daca eu am deja o hotarare definitiva si irevocabila. El nu a mai tinut legatura cu fetita din 2007 si nu a platit niciodata pensia alimentara.

Multumesc
Dati toate datele de la inceput si vom pierde timp mai putin.
El poate sa ceara, dar daca nu sunteti amandoi de acord, nu va obtine nimic.
poate cere reincredintarea minorului,daca poate dovedi anumite fapte
minorul nu e ingrijit bine
nu are domiciliu..doarme pe unde apuca,,,

si altele
De ce ar trebui sa existe un acord al parintelui care are copilul spre crestere si educare?
Vorbim despre o noua reglementare..... si va amintesc ca regula va fi custodia comuna, exceptia va fi incredintarea catre un singur parinte.

Parerea mea este ca aceasta poate fi acordata imediat atata timp cat nu exista dovezi impotriva parintelul care nu a primit incredintarea.

procmarci a scris:

Dati toate datele de la inceput si vom pierde timp mai putin.
El poate sa ceara, dar daca nu sunteti amandoi de acord, nu va obtine nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia comuna florin_tata florin_tata Ma intereseaza in mod deosebit aceasta problema . Prin sentinta judecatoreasca am obtinut programul de vizitare al fetitei asa cum l am cerut ( am cerut ... (vezi toată discuția)
Copil minor - unul din parinti doreste sa plece definitiv din tara.. andei_c andei_c Buna ziua, As dori si stiu si eu cum este legislatia romana in cazul unui copil minor cand unul din parinti doreste sa-l ia si sa-si stabileasca domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Abandon copil ionut979 ionut979 buna ziua. am divortat in 2009. pana la divort locuiam cu fosta sotie si cu fetita noastra intr-o garsoniera primita de la anl, acele locuinte pt tineri in ... (vezi toată discuția)