avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi la pensia de urmas... ce inseamna "reducere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi la pensia de urmas... ce inseamna "reducere stagiu"?

in urma cu 7 ani tatal meu a decedat, eu beneficiind de pensie de urmas. La data decesului, tatal meu era in pensie de invaliditate gradul I, si avea varsta de 51 de ani, deci eu am primit pensie din drepturile sale de invalid.
sunt curios daca la implinirea varstei normale de pensionare a tatalui meu, voi beneficia de o recalculare pensiei mele(el are 21 de ani lucrati pana a se imbolnavi).
de asemenea, in cartea de munca a tatalui meu, se afla mai multe inscrieri de genul "redus stagiul cu ... luni", pentru cate o promovare primita. ce inseamna acest lucru? ca acel numar de luni se scade din varsta de pensionare?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alexmar , utilizator 09:01, 3 Septembrie 2008
Va multumesc pentru ajutor! Sfaturile Dumneavoastra mi-au fost de un real folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie handicap tuti tuti am 25 de ani 6 luni si 12 zile in grupa 2-a de munca,impliniti la 01.oct.1998,dupa care am mai lucrat 3 ani in sector privat.din 14 nov.2005 am o pensie de ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare anticipata danielarusu11 danielarusu11 Buna ziua. Sunt nascuta pe 29.01.1959 si am lucrat din 1976 pana in 2007.Din 2007 am pensie de boala gradul II. Am lucrat 14 ani ca marochiner, deci grupa I. ... (vezi toată discuția)
Pensia de gradul iii petre badea petre badea Sunt pensionat gradul III din 2001.Intrebarea mea este urmatoarea:se recalculeaza pensia in functie de salariul obtinut in perioada lucrata,intrucat la ... (vezi toată discuția)