avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... VARSTA PENSIONARE ANTICIPATA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

VARSTA PENSIONARE ANTICIPATA

Buna ziua. Sunt nascuta pe 29.01.1959 si am lucrat din 1976 pana in 2007.Din 2007 am pensie de boala gradul II. Am lucrat 14 ani ca marochiner, deci grupa I. Am un singur copil. As vrea sa stiu la ce varsta ma pot pensiona anticipat sau anticipat partial si cu cat afecteaza ca venit aceasta pensionare fata de cea de drept.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:33, 13 Ianuarie 2010
Un beneficiar de pensie de invaliditate nu poate solicita pensie anticipata partiala sau pensie anticipata. Puteti solicita pensie pentru limita de varsta la 57 de ani, varsta fiind redusa corespunzator perioadei lucrate in grupa.

Art. 64 - Legea nr. 19/2000
(1) La împlinirea vârstei standard sau a vârstei standard reduse conform legii pentru obţinerea pensiei pentru limită de vârstă, beneficiarul pensiei de invaliditate poate opta pentru cea mai avantajoasă dintre pensii.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la pensie de boala la pensie pentru munca depusa roby lukas roby lukas Buna ziua. Sunt nascut la 01.03.1949 si din aprilie 2008 sunt pensionar de boala gr.1. Doresc sa trec la pensia pentru munca depusa si sa aflu daca: 1) in ... (vezi toată discuția)
Optiune intre pensia de boala si cea de limita varsta nucu$ nucu$ O persoana cu pensie de boala, a primit calculul pensiei pentru limita de varsta, care este mai mica.Ce urmeaza a face pentru a opta/solicita/primi pe cea mai ... (vezi toată discuția)
Dilema pensionare anticipata Inna 05 Inna 05 Buna ziua Daca sunt nascuta in 05.1954, actualmente pensionata pe caz de boala din 03.2007, cu o vechime de 29 de ani si 8 luni, in ce conditii pot ... (vezi toată discuția)