avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Firma B plateste datoriile firmei A.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Firma B plateste datoriile firmei A.

O firma A nu isi poate plati furnizorii. A apelat la o alta firma B care sa-i plateasca datoriile catre furnizori. Firma A emite factura catre firma B prin refacturare. Firma B devine client pentru firma A. In contabilitatea firmei A, in programul informatic de contabilitate, se compenseaza facturile furnizorilor cu factura firmei B.
Intrebarea mea este daca mai este obligatoriu sa se mai completeaze acele Ordine de compensare cu regim special? Cineva imi spunea ca se poate intocmi o cerere prin care firma A cere firmei B sa-i plateasca datoriile firmei A si se depune la dosar in copie ori de cate ori se fac aceste compensari.
Cel mai recent răspuns: cactusul , utilizator 16:49, 13 Septembrie 2011
Asa este se poate dace cerere , insa e bine sa fie si aprobata!!!
presupun ca firmele sunt administrate de cam aceleasi persoane, ca in general asa se intampla....
Atentie insa, prin natura cheltuielilor sa nu se genereze imposibilitatea totala de plata care trebuie declarata si pentru care avem si o procedura speciala...
Atentie Garda financiara e cu ochii pe voi
:secret:
Ce refactureaza firma A catre firma B? Firma A nu a beneficiat de serviciile sau marfurile livrate de ceilalti furnizori?

O compensare in trei se poate face in situatia in care firma A are o datorie fata de firma B, firma B catre firma C, iar firma C catre firma A. In exemplul dat de Dvs. lantul se intrerupe undeva, deoarece furnizorii Dvs. nu au nicio legatura din punct de vedere juridic cu firma B.

Ceea ce scrieti Dvs. mai sus eu nu am intalnit in practica contabila pana acum. Banuiesc ca se discuta si de valori mari.
Eu inteleg ca frima A nu are bani si firma B plateste facturile in numele firmei A ca un fel de imprumut. Eu cred ca aceasta problema ar trebui rezolvata fara refacturare. Mare grija: daca firma B nu a beneficiat de serviciile sau bunurile facturate, atunci nu poate deduce cheltuielile din facturile firmei A si nici TVA-ul. Insa pentru firma A sumele refacturate sunt impozabile dpdv impozit pe profit si TVA.

Daca doriti neaparat sa actionati prin refactuarea sumelor atunci nu se face comepnsare ci se semneaza un acord intre cele trei firme (firma A, B si furnizorii) pentru stingerea datoriei firmei A in contul datoriei firmei B catre A prin plata directa de la firma B catre furnizori. Aceasta este de fapt o cambie.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
Cs B, Contabil
Salut, aici e vorba doar de un circuit financiar , se pote rezolva usor astfel A face un contract de finantare cu B , sau de imprumut , l dupa aceasta in baza contractului B achita la ordinul lui A facturile ,asa cred eu ca - i mai simplu .B-)
Firma B emite catre firma A un document de plata pe care aceasta il gireaza catre furnizorii sai. Astfel banii platiti de firma B vor stinge datoriile firmei A.

Nu e nevoie de refacturare.

Alte discuții în legătură

Operatiune triunghiulara sau nu? psilvie psilvie Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Avem trei firme, din 3 tari membre UE diferite, cu trei coduri TVA valabile. Firma A / Germania ... (vezi toată discuția)
Document de plata girat Alex28 Alex28 Exemplu: Firma A da firmei B un document de plata (CEC sau BO) scadent pe data de 30.10.2009. Firma B pe 15.10.2009 gireaza catre firma C documentul de plata. ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de compensare Mihai Dan Mihai Dan Firma A ia un cec de la firma B (client al firmei A), pe care il gireaza firmei C ( furnizor al firmei A). In afara de procesul verbal de preadre primire , am ... (vezi toată discuția)