avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Document de plata girat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Document de plata girat

Exemplu: Firma A da firmei B un document de plata (CEC sau BO) scadent pe data de 30.10.2009. Firma B pe 15.10.2009 gireaza catre firma C documentul de plata. In contabilitate cand se face modificarea soldurilor firmei B? La data girarii sau la data scadentei documentului? Si doar pe baza acelui proces verbal de predare primire a documentelor?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2009
Alex28, utilizator
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 19:19, 21 Iunie 2009
Din punctul meu de vedere la data scadentei pe baza stingerii debitului pe baza extrasului de cont.
Eu in exemplu sunt B. Practic eu nu vad niciun extras de cont. Eu primesc documentul si il dau mai departe. Nu se deconteaza in contul meu. Aici e nedumerirea.
Practic da , aveti dreptate .#-o... in cazul societatii B modificarea in contabilitate se face in momentul girarii pe baza procesului verbal.Societatea C este cea care il va depune la banca .
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2009
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal
Soldurile facturilor (clienti; furnizori) se considera stinse din momentul in care s-a intrat in posesia instrumentului de plata (indiferent de tipul instrumentului) Daca este cazul unui instrument girat si compensarea se opereaza tot atunci.
Complicatiile apar atunci cand aceste instrumente sunt refuzate, iar softul pe care se tine contabilitatea nu este configurat corect. Exista riscul aparitiei unor erori prin stornarea notelor contabile prin care s-a operat stingerea soldurilor facturilor.
In contabilitate e bine asa: 5113 = 4111 ; 401 = 5113, la data procesului verbal de girare? Sau altfel? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2009
Alex28, utilizator

Alte discuții în legătură

Tva la incasare ionut_conta ionut_conta Am urmatoarea nelamurire: Societatea mea - [b]TVA la incasare[/b] 1.Furnizor TVA la incasare - TVA se deduce la data plati 2.Furnizor NU aplica TVA la ... (vezi toată discuția)
Bo vidiva vidiva primesc un bilet la ordin pe care il girez catre o alta societate . eu cu ce raman, ca document justificativ si ce inregistrari ar trebui sa fac ? multumesc ... (vezi toată discuția)
B.o / cec emis de alta firma ENGFULL ENGFULL avem un contract de consignatie una din dispozitii este consignatarul( firma 1) trebuie sa dea o garantie - un BO /cec la incheierea contractului prb este ... (vezi toată discuția)