Exemplu: Firma A da firmei B un document de plata (CEC sau BO) scadent pe data de 30.10.2009. Firma B pe 15.10.2009 gireaza catre firma C documentul de plata. In contabilitate cand se face modificarea soldurilor firmei B? La data girarii sau la data scadentei documentului? Si doar pe baza acelui proces verbal de predare primire a documentelor?
Eu in exemplu sunt B. Practic eu nu vad niciun extras de cont. Eu primesc documentul si il dau mai departe. Nu se deconteaza in contul meu. Aici e nedumerirea.
Practic da , aveti dreptate .#-o... in cazul societatii B modificarea in contabilitate se face in momentul girarii pe baza procesului verbal.Societatea C este cea care il va depune la banca .
Soldurile facturilor (clienti; furnizori) se considera stinse din momentul in care s-a intrat in posesia instrumentului de plata (indiferent de tipul instrumentului) Daca este cazul unui instrument girat si compensarea se opereaza tot atunci.
Complicatiile apar atunci cand aceste instrumente sunt refuzate, iar softul pe care se tine contabilitatea nu este configurat corect. Exista riscul aparitiei unor erori prin stornarea notelor contabile prin care s-a operat stingerea soldurilor facturilor.
Tva la incasare
ionut_conta
Am urmatoarea nelamurire:
Societatea mea - [b]TVA la incasare[/b]
1.Furnizor TVA la incasare - TVA se deduce la data plati
2.Furnizor NU aplica TVA la ... (vezi toată discuția)
Bo
vidiva
primesc un bilet la ordin pe care il girez catre o alta societate . eu cu ce raman, ca document justificativ si ce inregistrari ar trebui sa fac ?
multumesc ... (vezi toată discuția)