avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general BO
Discuție deschisă în Contabilitate în general

BO

primesc un bilet la ordin pe care il girez catre o alta societate . eu cu ce raman, ca document justificativ si ce inregistrari ar trebui sa fac ?
multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: vidiva , utilizator 18:24, 31 Martie 2010
Nu exista o procedura normalizata. Fiecare contabil face ceea ce considera de cuviinta. Din pacate, multi patroni fac si acest lucru imposibil : contabilul afla de aceste operatiuni abia dupa ce s-au comis.
Daca vreti sa va asigurati linistea , faceti nota in scris patronului.
Continutul ramane la aprecierea dv. Normal ar fi sa va faceti o copie a BO. Acesta constituie si incasarea unui client , dar si plata unui furnizor. Din pacate nu exista un document justificativ (cotor, formularul 3 sau altceva in acest sens) mentionat ca atare in legislatie. Cred ca copia documentului poate suplini acest lucru.
la o copie dupa Bo m-am gandit si eu , dar incasarea client si respectiv plata furnizor o fac fictiv ,pt ca pe banca nu-mi apare nici-o operatiune (5121=411 si 401=5121)
nu este fictiva nici o operatiune, nu inregsitrati in 5121 ci prin alt cont de ex 473 si atunci nu aveti nici rulajele de la banca denaturate.
pe copia dupa bo se faca cest inregistrari astfel va stingeti sold atat cu clientul de la care ati incasat cat si cu furnizorul caruia ii datorati
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2010
ContSters102066, utilizator
vidiva a scris:

la o copie dupa Bo m-am gandit si eu , dar incasarea client si respectiv plata furnizor o fac fictiv ,pt ca pe banca nu-mi apare nici-o operatiune (5121=411 si 401=5121)


Faceti o copie de pe BO si in baza acesteia faceti o compensare intre client si furnizor.
multumesc mult ! dupa ce m-am mai documentat , am inregistrat compensare intre client si furnizor (cred ca aceasta este una din inregistrarile permise , in afara ordinului de compensare , chiar daca functiunile conturilor respective nu prevad acest lucru). contul 473 nu mi s-a parut potrivit pt ca nu aveam corespondenta ulterioara cu banca 5121 si nici cu 401 sau 411.

Alte discuții în legătură

Bo girat OanaLH OanaLH Buna ziua, Un client care avea sold debitor mi-a girat un bilet la ordin care trebuia sa-l incaseseze de la un client al sau! Acum am incasat biletul dar nu ... (vezi toată discuția)
Creante croitoru raluca croitoru raluca buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema o sa emitem o factura de echipamente catre o societate( SC X SRL) SC X SRL la randul ei va emite o alta ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin girate croitoru raluca croitoru raluca buna ziua cum inregistrez in contabilitate biletele la ordin girate ? va prezint urmatoarea situatie : avem un contract de subantrepriza am primit ... (vezi toată discuția)