avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... B.o / cec emis de alta firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

B.o / cec emis de alta firma

avem un contract de consignatie
una din dispozitii este consignatarul( firma 1) trebuie sa dea o garantie - un BO /cec la incheierea contractului
prb este ca noul nostru client sustine ca e abia infiintat si nu are deocamdata Bo /cec-uri , insa o alta firma ( a tatului sau firma 2 ) este dispusa sa ne emita un astfel de BO pentru garantia Consignatarului
in ce conditii este legal sa acceptam un BO emis de o firma cu care nu avem relatii contractuale ?
ma gandesc ca daca firma 1 nu achita , noi introducem la plata BO al firmei 2 dar nu avem dispozitie contractuala ...
paote emite firma 2 un BO girat de firma 1 ?
nu ma pricep la procedurile astea legate de BO
care ar fi operatiaunea
firma 2 emite un BO pt firma 1 care il "gireaza "( transmite ) catre firma noastra

va rog sa ma elucidati si pe mine cu privire la operatiuni si la modul de completare

Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
ENGFULL, utilizator
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 21:21, 20 Iunie 2009
Pe baza unui intelegeri trilaterale incheiate autentic intre cele 3 societati Firma 2 emite un BO. Si la scadenta introduceti in banca BO si incasati suma.
puteti sa-mi explicati mai concret aceasta intelegere trilaterala incheiata autentic
Este o intelegere intre cele 3 societati , prin care firma 2 se obliga sa gireze si sa plateasca pentru firma 1 o alta firma 3.
Relatia contractuala exista intre firma 1 si firma 2.
Cand am avut astfel de cazuri , am preferat sa merg la notar sa nu am probleme de fond sau de forma.
nu-mi puteti trimite spre exemplificare un astfel de acord ?
deci nu este vreo dispozitie imperativa privind forma autentica ?

in acest caz inseamna ca firma 2 ( firma tatalui ) poate emite un BO direct pt firma noastra (firma 3 ) ?

si atunci nu se mai emite pt firma 1 care sa-l gireze catre firma 3

#-o cred ca m-am incurcat
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
ENGFULL, utilizator
Aveti 2 cazuri:
1) exista legatura comerciala intre firma 2 si firma 3. Firma 3 emite BO pt firma 2 si firma 2 gireaza mai departe BO catre firma 1.In cazul aceste documentul este doar procesul verbal prin care v-a predat BO
2)exista legatura intre firma 2 si firma 3.Firma 3 emite direct BO catre firma F1 pe baza unei intelegeri trilaterale.
In cazul 2 cand am avut astfel de cazuri s-a mers pe autenticitate , pentru ca nu aveam certitudinea ca BO este eligibil si am dorit document autentificat.

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta serbananca2000 serbananca2000 O societate din Italia are de achitat cateva facturi unei societati din Romania, care la randul ei are de achitat altei firme din Romania.Putem face un ... (vezi toată discuția)
Fiscalitate ctr consignatie realog realog Am o societate platitoare de TVA si am ca domeniu de activitate comert online. Nelamuririle mele sunt legate de vanzarea unor produse handmade preluate ... (vezi toată discuția)
Contract de consignatie adrianadamian2009 adrianadamian2009 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o societate care executa mobila unicat doreste sa o comercializeze in sistem de consignatie prin ... (vezi toată discuția)