avem un contract de consignatie
una din dispozitii este consignatarul( firma 1) trebuie sa dea o garantie - un BO /cec la incheierea contractului
prb este ca noul nostru client sustine ca e abia infiintat si nu are deocamdata Bo /cec-uri , insa o alta firma ( a tatului sau firma 2 ) este dispusa sa ne emita un astfel de BO pentru garantia Consignatarului
in ce conditii este legal sa acceptam un BO emis de o firma cu care nu avem relatii contractuale ?
ma gandesc ca daca firma 1 nu achita , noi introducem la plata BO al firmei 2 dar nu avem dispozitie contractuala ...
paote emite firma 2 un BO girat de firma 1 ?
nu ma pricep la procedurile astea legate de BO
care ar fi operatiaunea
firma 2 emite un BO pt firma 1 care il "gireaza "( transmite ) catre firma noastra
va rog sa ma elucidati si pe mine cu privire la operatiuni si la modul de completare
Pe baza unui intelegeri trilaterale incheiate autentic intre cele 3 societati Firma 2 emite un BO. Si la scadenta introduceti in banca BO si incasati suma.
Este o intelegere intre cele 3 societati , prin care firma 2 se obliga sa gireze si sa plateasca pentru firma 1 o alta firma 3.
Relatia contractuala exista intre firma 1 si firma 2.
Cand am avut astfel de cazuri , am preferat sa merg la notar sa nu am probleme de fond sau de forma.
Aveti 2 cazuri:
1) exista legatura comerciala intre firma 2 si firma 3. Firma 3 emite BO pt firma 2 si firma 2 gireaza mai departe BO catre firma 1.In cazul aceste documentul este doar procesul verbal prin care v-a predat BO
2)exista legatura intre firma 2 si firma 3.Firma 3 emite direct BO catre firma F1 pe baza unei intelegeri trilaterale.
In cazul 2 cand am avut astfel de cazuri s-a mers pe autenticitate , pentru ca nu aveam certitudinea ca BO este eligibil si am dorit document autentificat.