avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor

Nu stiu daca ma-m adresat unde trebuie dar am nevoie urgenta de ajutor.
am o sora care este casatorita cu acte de 2 ani, are 3 copii minori, de curind a parasit domiciliul sotului pe motiv de maltratare si batai repetate ,in momentul de fata locuieste la parintii mei impreuna cu 2 dintre copii ,a reusit sa isi ia un serviciu si intentioneaza sa divorteze,sotul ei o maltrateaza in continuare de citeori are ocazia recurgind la amenintari cu moartea, intrebarea mea este:unde trebuie sa ne adresam ca sa putem obtine un mandat de sau ceva de genul asta pentru ca el sa nu se mai apropie de ea.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 00:55, 3 Septembrie 2008
mergeti la politie depuneti plangere spune ti ca nu e chip de impacare si vreti sa se inainteze plangerea procurului cat mai repede,apoi va trebuie certificat de la medicul legist ca a batut o altfel isi ia doar amenda si mai rau se inversuneaza .Mai bine e sa angajati niste baieti sa l potoleasca tinand cont ca e totusi tatal copiilor .Si mai duceti va la biserica sa va rugati sa se potoleasca sa i lumineze Dumnezeu mintea .Dar de ce o bate poate i fuge si ei ochii dupa altii?
desi aveti mari problema ar tb sa va ganditi la copii mai intai si apoi la divort. daca nu si nu, primul pas- doua actiuni in justitie-una de divort cu incredintare catre dvs a minorilor si folosinta locuintei pana la partaj( daca se poate)si una urgenta ( se numeste ordonanta presedintiala) de EVACUARE a sotului recalcintrant.
nu o bate pentru ca ii fuge ochii, el este o fire de om bonlav, locuiesc la tara la 4 case de casa parinteasca a ei si totusi ei ii este interzis sa iasa din curte fara voia lui , este maltratata si fizic si psihic ,este maniac de curatenie (un motiv pentru care a batut-o este ca nu a facut ciorba destul de acra) si vorbesc serios ca astfel m-ar vede Dumnezeu
si am uitat un amanunt foarte important,este recidivist a fost inchis 2 ani ,a avut o disputa cu mama lui si din imbrinceala a impins-o si a cazut si s-a lovit la cap si a murit, propria lui mama,si a avut o pedeapsa de 2 ani, si mai spun ca si copii ii maltrateaza ii bate cu o curea si ii baga in beci si ii tine acolo, spune ca asa scoate oameni din ei
Se depune o plangere la postul de politie, invocandu-se prvederile Legii nr.217/2002, cu modificarile si completarile ulterioare!
:Oatunci sa fuga de el cat mai departe,cunosc si eu persoane ca sotul doamnei,daca l bagati in puscarie cand iese vai de mama voastra ,daca l lasati o va bate cand va avea chef asa ca trebuie sa se mute fata cat mai departe de el si sa rupa definitiv cu trecutul ,atentie si la asa zisi prieteni sa nu i spuna sotului unde evindeti casa parinteasca si luativa alta locuinta la sute km departare ,e bolnav

Alte discuții în legătură

Nulitatea casniciei alinacris alinacris Buna ziua! In urma cu 3 ani m-am casatorit cu un \"individ\", care mi-a facut viata un calvar, in sensul ca ma tinea ca si sechestrata in casa: nu aveam voie ... (vezi toată discuția)
Cum se pedepseste abuzul fizic si psihic intr-o casnicie? mia2009 mia2009 avem o problema cat se poate de serioasa in familie; este vorba de un sot (tatal)abuziv fizic si psihic si sotia batuta pana la supunere totala; noi copii (3 ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii dobandite inainte de casatorie, divort, partaj si autoritate parinteasca petru ana maria petru ana maria Buna seara!Ma numesc Ana-Maria si ma aflu intro-o situatie disperata.De 14 ani sun casatorita,casatorita cu un sot care me bate,ma maltrateaza,ma ameninta ma ... (vezi toată discuția)