avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita banca
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita banca

Buna ziua,

Executarea silita se face in urma unui proces civil sau banca poate face executare silita fara proces?
Mai exact in anul 2008 am contractat un credit de la o banca...in acelasi an mi-am schimbat locul de munca si am anuntat verbal acest lucru consilierei care mi-a acordat creditul..in luna august acestui an am facut o plata anticipata in cadrul careia nu am fost multumit de recalcularea dobanzii si am fost la banca sa mi se dea explicatii..in fine...in urma unor discutii contradictrorii directorul de la acea agentie a bancii m-a amenintat ca imi va rezilia contractul de credit unilateral si ma va executa silit daca nu achit toata suma aferenta creditului pentru ca nu am declarat in scris ca nu mi-am schimbat locul de munca.Mentionez ca ratele sunt platite la timp nu am avut niciodata penalizare mai mult decat atat am facut si plati anticipate.Totusi in cursul zilei de azi am primit notificare de la banca ca schimbarea locului de munca si neanutarea in scris a a acestui fapt duce la executare silita...Stiu ca este o razbunare a acestui director pe care in prealabil i-am facut si reclamatie la sucursala centrala.
Deci , se poate face executare silita fara proces civil? Pentru ca stiu sigur ca in proces nu au nicio sansa sa castige.

Cel mai recent răspuns: ionut214 , utilizator 18:22, 12 Septembrie 2011
Da,in speta creditorul se poate adresa executorului judecatoresc cu cerere de executare silita in temeiul contractului de credit ce constituie titlu executoriu,potrivit legii.Executorul judecatoresc va cere instantei de judecata competenta incuviintarea executarii silite ,dupa care va proceda la aceasta executare.Instanta de judecata va incuviinta aceasta executare doar daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
andymaurul, utilizator
da, nu exista proces. Contractul de credit este titlu executoriu. El se trimite executorului ( judecatoresc sau bancar). Acesta il trimite instantei in vederea incuviintarii executarii silite, procedura necontencioasa, fara citarea partilor ( deci nu exista procese). Incuviintarea este o simpla formalitate
Deci sa inteleg ca daca nu am declarat in scris ca mi-am schimbat locul de munca desi am ratele achitate la timp si nu am avut niciodata intarziere de plata....pot rezilia contractul unilateral si ma pot executa silit???Mi se pare o tampenie scuzati-mi expresia...totusi daca va fi sa se intample pot face contestatie nu???

godot a scris:

da, nu exista proces. Contractul de credit este titlu executoriu. El se trimite executorului ( judecatoresc sau bancar). Acesta il trimite instantei in vederea incuviintarii executarii silite, procedura necontencioasa, fara citarea partilor ( deci nu exista procese). Incuviintarea este o simpla formalitate

Atat timp cat sunteti la zi cu plata ratelor si nu inregistrati restante,nu exista temei legal pentru executare silita.Referitor la schimbarea locului de munca,probabil,in contractul de creditare incheiat cu institutia bancara exista o astfel de clauza care va obliga sa instiintati banca asupra acestui aspect,insa,avand in vedere ca sunteti in grafic cu plata ratelor contractuale,nerespecta-
rea obligatiei de comunicare a schimbarii locului de munca nu poate constitui motiv de executare silita din partea bancii.
Probabil,efectuarea palatilor anticipate a deranjat conducerea unitatii bancare.
In locul dvs as face o sesizare la BNR, privind purtarea respectivului manager. Contrar celor afirmate de anteopinantii mei, speta dvs este caz de culpa,prevazut in contractul de credit si, teoretic, banca poate rezilia contractul pe acest motiv. Nu o vor face insa, nu daca aveti ratele platite la zi.
Cine semneaza adresa, sucursala sau un departament din centrala?

Alte discuții în legătură

Firma de recuperari imi cere despagubiri la un contract de credit catalin_razvan catalin_razvan Buna ziua, am lu-at un credit de la o banca in valoare de 10000 de euro. din pacate nu am mai putut plati, am fost contactat de cei de la [editat] nu am ajuns ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta fara notificare zax13 zax13 buna, am ajuns in situatia de a nu plati ratele la banca, credit ipotecar, am reluat plata ratelor dar cu restanta , mi s-a spus ca pot plati in continuare dar ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc kzkzkz kzkzkz Buna ziua, Am un credit de nevoi personale fara garantii sau ipoteca la Banca in CHF si din pacate am ramas restant la plata acestuia cam 12 luni ( din cauza ... (vezi toată discuția)