avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis

Buna ziua .Numele meu este Bogdan.....
In urma cu 2 ani am fost prins in traficul rutier fara permis de conducere conducand o motocicleta....scoala de soferi o aveam terminata si urma sa dau examenul ....din cate stiu prima abatere se pedepseste cu dosar penal ,eu acum pe 25 oct am proces ,care ar fi sansele sa pot face iar scoala de soferi ?am auzit de o amenda administrativa sau ceva de genul
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 15:36, 12 Septembrie 2011
Daca v-ati fi angajat avocat in faza de urmarire penala ati fi putut scapa cu amenda administrativa.Destul de multi oameni asa fac...

Acum...probabil ca veti primi inchisoare cu suspendare.
Va puteti angaja si acum avocat pentru a incerca sa obtineti o amenda administrativa dar va fi mult prea greu...
deci in concluzie mi se v-a face dosar penal si va trebui sa astept un an de zile sa pot face iar scoala ...asa mi-a zis politistul si procurorul
.....si este prima gresala ,nu am avut antecedente sau alte abateri
nu am inteles ce s-a intamplat cu dosarul penal de acum 2 ani.
abia acum se solutioneaza ?
este foarte important ca, la prima instanta sa va prezentati o aparare serioasa si sa recunoasteti pentru a beneficia de reducerea limitelor pedepsei.
e posibil sa scapati foarte usor insa cu perimisul va trebui sa mai asteptati.
succes
pai acum 2 ani am fost prin si deabea acuma ma cheama la tribunal ,de recunoscut recunosc fapta,multi imi spun ca pot platii amenda administrativa ,multi imi spuyn ca mi se va face dosar penal..

Alte discuții în legătură

Condus cat c avand doar b gigi33 gigi33 buna ziua in urma cu 2 zile m-a prins politia conducand autoutilitara cat C eu fiind in scoala pentru C+E ,am luat proba teoretica pentru C urmeaza traseul ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in acest caz? AndreiFes250 AndreiFes250 Bună ziua! In luna mai am fost oprit de politie cu o motocicleta care nu răspundea categoriei mele de permis( Eu aveam categoria A1 și motorul se încadra ... (vezi toată discuția)
Prins conducand fara permis ku990 ku990 Am fost prins conducand fara permis, am fost eu si un prieten cu permis cand am fost oprit de politie . M-am inteles cat de cat bine cu politisti, m-au pus sa ... (vezi toată discuția)