avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INTAMPINARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INTAMPINARE

AM DE FACUT O INTAMPINARE IN CARE VREAU SA MA FOLOSESC DE ART.3 DECRET 167/1958 V-AS RUGA SA MA AJUTATI CU FORMULAREA CORECTA NU STIU CUM SA MA EXPRIM IN SCRIEREA ACESTEI INTAMPINARI.
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:17, 10 Septembrie 2011
Prin intampinare, paratul raspunde la cererea de chemare in judecata si, acolo unde este cazul, combate partea adversa demontand in fata instantei acele aspecte care contravin legii.
Dat fiind ca nu se stie cu exactitate daca sunteti in termenul de a formula intampinare sau nu, este suficienta si o cerere adresata presedintelui prin care invocati prescriptia dreptului la actiune.
Precriptia dreptului la actiune o poate invoca si instanta din oficiu, intrucat este o exceptie absoluta.
În invocarea excepţiilor procesuale un rol important îi revine instanţei de judecată care în baza rolului ei activ poate invoca din oficiu excepţiile procesuale absolute, în orice moment al judecăţii (art.108 alin.1 c.proc.civ.), dar, înainte de a se pronunţa asupra lor, trebuie să le pună în discuţia părţilor, pentru a se respecta principiul contradictorialităţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia dreptului la actiune - prescriptia extinctiva de 3 ani ! ContSters222775 ContSters222775 Buna seara, Am urmatoarea intrebare: Pot invoca cu succes exceptia dreptului la actiune (prescriptia extinctiva de 3 ani), in cadrul unei actiuni ... (vezi toată discuția)
Precriptia invocata si din oficiu leus leus Va rog o parere: Daca pe rol este o cerere de incuviintare executare silita pentru un credit prescris de acum 10 ani si litigiu se afla in faca de ... (vezi toată discuția)
Exceptii noisette noisette in cazul in care trebuie invocate niste exceptii intr-un dosar fond, ar trebui scrise inainte si depuse cu 5 zile in instanta inainte de termen sau se sustin ... (vezi toată discuția)