avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

m-am angajat anul trecut pe 23/03/2010, ce zile de concediu trebuie sa plateasca patronul tinind seama ca in tot acest timp am luat 21 de zile concediu si cate zile de preaviz trebuie sa fac?
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
roxana-ioana, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:02, 10 Septembrie 2011
In ceea ce priveste durata preavizului,cititi cate zile sunt prevazute in contractul dvs. de munca,atat in caz de demisie cat si in caz de concediere pt.motive care nu tin de persoana dvs.pt. ca nu ati facut precizarea cum veti intrerupe raporturile de munca.Cate zile sunt prevazute acolo,atatea trebuie sa efectuati.

La incetarea raporturilor de munca,veti primi plata aferenta zilelor de co neefectuate,pt.anul trecut si acest an.
roxana-ioana a scris:

m-am angajat anul trecut pe 23/03/2010, ce zile de concediu trebuie sa plateasca patronul tinind seama ca in tot acest timp am luat 21 de zile concediu si cate zile de preaviz trebuie sa fac?

Pentru a vedea cate zile de CO aveati dreptul pe anul trecut , trebie sa cititi ce scrie in c.i.m. la durata c.o. ... aceasta trebuie sa fie de minim 21 de zile lucratoare (avand in vedere ca anul trecut era in vigoare CCMN)

De exemplu, daca in c.i.m. era trecut 21 de zile lucratoare , atunci pe ntru perioada 23.03-31.12.2010 aveati dreptul la 16 zile lucratoare de CO ... in speta, pentru anul 2010 ati efectuat integral CO.

Perioada de preaviz in cazul demisiei este cea prevazuta in c.i.m. si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 C.mun. beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
ondino a scris:

In ceea ce priveste durata preavizului,cititi cate zile sunt prevazute in contractul dvs. de munca,atat in caz de demisie cat si in caz de concediere pt.motive care nu tin de persoana dvs.pt. ca nu ati facut precizarea cum veti intrerupe raporturile de munca.Cate zile sunt prevazute acolo,atatea trebuie sa efectuati.

La incetarea raporturilor de munca,veti primi plata aferenta zilelor de co neefectuate,pt.anul trecut si acest an.

Daca aveti trecute in cim 21 de zile de co /an,in anul trecut ati lucrat 9luni,deci trebuia sa beneficiati de 16 zile de co.Anul acesta, daca incetati raporturile de munca in cursul lunii septembrie,avet tot 9 luni lucrate,deci tot de 16 zile ar trebui sa beneficiati.In total,pe 2010-2011,ar trebui sa aveti 32 zile co,dar cum ati efectuat 21 de zile deja,mai aveti doar 11 zile de co pe care angajatorul ar trebui sa vi le plateasca in cazul in care nu le efectuati pana la incetarea raporturilor de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz bub2 bub2 Buna ziua!Daca imi dau demisia,cite zile de preaviz trebuie sa mai stau la firma?Si cu cate ore pe zi?Si banii de concediu cum se calculeaza?Daca mi-am scos ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca pe perioada nedeterminata si lichidarea acestuia. I0ana89 I0ana89 As vrea sa stiu care sunt beneficiile angajatului ,la incetarea contractului de munca.Ce trebuie sa-i fie platit, daca acesta inceteaza raporturile de munca ... (vezi toată discuția)
Daca mi-am dat demisia mai iau banii pe concediu? nickoll nickoll pe data de 15.06 trebuia sa intru in concediu,dar astazi 11.06.mi-am dat demisia si as dori sa stiu daca asta are vreo urmare asupra platii ... (vezi toată discuția)