avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului de munca pe perioada nedeterminata si lichidarea acestuia.

As vrea sa stiu care sunt beneficiile angajatului ,la incetarea contractului de munca.Ce trebuie sa-i fie platit, daca acesta inceteaza raporturile de munca dupa 5 ani,cu preavizul realizat,,cu trei luni lucrate in acest an,:sorry:cu zile de concediu neconsumate din anii precedenti.Daca se pun la calcul si aceste zile sau daca s-au pierdut .Va rog daca se poate sa ma ajutati cu aceasta problemA,ca nu stiu cum se procedeaza.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:43, 7 Martie 2016
Buna ziua,
La incetarea CIM, angajatorul este obligat sa va plateasca zilele de CO neefectuate si sa va achite salariul la data prevazuta in contract. Din ce perioada provin zilele de CO neefectuate?
Ati fost concediata sau v-ati dat demisia?
La incetarea c.i.m., salariatul va trebui sa primeasca:
- salariul aferent perioadei lucrate pana la data incetarii c.i.m.
- compensarea in bani a zilelor de CO neefectuate de-a lungul perioadei lucrate
- salarii compensatorii, daca asa ceva este mentionat in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului
mi-am dat demisia.perioada lucrata a fost din mai 2011 - martie 2016.iar zilele de concediu din 2014 (9 zile) ,mi-au fost platite ,iar zilele din anii precedenti nu, cumulat ar trebui sa mai am cel putin 21 de zile de concediu neluat,plus cele de anul trecut.
Daca ati demisionat nu veti primi salarii compensatorii.
Daca nu va achita zilele de CO restant il puteti actiona in instanta.
Sau puteti sesiza ITM-ul ori apela la mediere , daca nu va compenseaza in bani zilele de CO neefectuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt in ccc iar in decembrie copilul implineste 2 ... Taby Tab Taby Tab Buna ziua. Sunt in CCC iar in decembrie copilul implineste 2 ani. Din pacate nu am posibilitatea de a ma intoarce la locul de munca anterior, deoarece au ... (vezi toată discuția)
Plata zile de co in cazul demisie saulescueduard saulescueduard Buna ziua, Conform CIM la inceputul anului 2017 am primit 21 de zile de concediu. Am demisionat in 26.08.2017 iar in momentul respectiv mai aveam 5 sau 6 ... (vezi toată discuția)
Dreptul la salar, bani de concediu si bonus, dupa demisie? honeybunny21 honeybunny21 In octombrie anul trecut am inceput munca la o firma la care pe langa salarul fix puteam primi si bonusuri la atingerea unor target-uri.In luna lui martie ... (vezi toată discuția)