avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Sunt in CCC iar in decembrie copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Sunt in CCC iar in decembrie copilul implineste 2 ...

Buna ziua. Sunt in CCC iar in decembrie copilul implineste 2 ani. Din pacate nu am posibilitatea de a ma intoarce la locul de munca anterior, deoarece au inchis punctul de lucru din orasul in care locuiesc. Din perioada din naintea nasterii copilului mai am zile de concediu de odihna ramase. Angajatorul are obligatia sa mi le plateasca, avand in vedere ca nu le pot lua, din motive care nu tin de mine? Perioada CCC se considera perioada activa, imi revin si pt aceasta zile de concediu? Ce alte drepturi imi revin?
Ce demersuri trebuie sa fac cu privire la vechiul loc de munca?
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2023
Taby Tab, utilizator
Cel mai recent răspuns: Taby Tab , utilizator 20:19, 5 Decembrie 2023
la incetarea c.i.m., angajatorul are obligatia de a va compensa in bani zilele de Co neefectuate.

Pentru perioada CCC, nu se beneficiaza de zile de CO.
Multumesc pentru raspuns.
Daca angajatorul nu doreste sa plateasca zilele de CO neefectuate, ce trebuie sa fac? Pentru incetarea contractului ce demersuri ar trebui facute si cu cat timp inainte de aniversarea copilului?

Cornel Vasile a scris:

la incetarea c.i.m., angajatorul are obligatia de a va compensa in bani zilele de Co neefectuate.

Pentru perioada CCC, nu se beneficiaza de zile de CO.

Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2023
Taby Tab, utilizator
Neplata poate fi sesizata ITM-ului , poate face obiectul unei medieri sau actiuni in instanta .

Cum doriti sa incetati c.i.m., cu acordul partilor sau prin demisie?
Buna ziua. Cu acordul părților.
Angajatorul este obligat sa plateasca si salarii compensatorii, avand in vedere ca au inchis punctul de lucru din orasul nostru?

Cornel Vasile a scris:

Neplata poate fi sesizata ITM-ului , poate face obiectul unei medieri sau actiuni in instanta .

Cum doriti sa incetati c.i.m., cu acordul partilor sau prin demisie?

Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Acordarea salariilor compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca pe perioada nedeterminata si lichidarea acestuia. I0ana89 I0ana89 As vrea sa stiu care sunt beneficiile angajatului ,la incetarea contractului de munca.Ce trebuie sa-i fie platit, daca acesta inceteaza raporturile de munca ... (vezi toată discuția)
Firma care intra in insolventa Victorina20 Victorina20 Buna ziua, in momentul de fata lucrez la o firma care intra in insolventa (nu stiu daca s-a depus dosarul sau nu pentru ca nu ni se spune) as dori sa stiu in ... (vezi toată discuția)
Plata zile concediu odihna - incetare cim geaninaa114 geaninaa114 Buna seara, In data de 16.01.2013 mi-a incetat CIM in urma unui acord semnat cu angajatorul in data de 31.05.2012 (conform caruia CIM imi inceteaza la data ... (vezi toată discuția)