In octombrie anul trecut am inceput munca la o firma la care pe langa salarul fix puteam primi si bonusuri la atingerea unor target-uri.In luna lui martie mi-am trecut target-ul si pe langa salar trebuia sa iau si un bonus de 300 de lei.In luna aprilie trebuia sa mi se acorde bonusul, dar acesta nu s-a dat. In 15 mai am demisionat.Intrebarea mea este, daca am demisionat, mai am dreptul la bonusul acela din martie? pe langa asta, eu in aproape 8 luni de munca la firma respectiva mi-am luat o zi de concediu, trebuie sa primesc bani si pe zilele de concediul ramas? Deci eu cand ma duc dupa banii pe cele 15 zile lucrate luna lui mai, am dreptul sa cer si banii pe zilele de concediu si bonusul respectiv?multumesc
Am vorbit ieri cu fostul superior si mi-a spus ca bonusul respectiv nu il mai da deoarece am plecat din companie si de banii de concediu ca sa fac o cerere la resurse ,desi eu am citit ca banii aceia se dau deodata cu ultimul salar, in plus nu mi-au platit CAS-ul decat pe aprox 2 luni din cele aproape 8.Eu una sper sa imi primesc toti banii.Multumesc pentru raspuns
Poate ati avut in regulamentul intern un articol care prevedea ca, la plecarea din societate din initiativa dvs, nu mai puteti beneficia de ceva prime/bonusuri...e posibil..
Societatea va trebui sa platesaca CAS-ul .:)Nu este posibil ca aceasta contributie sa fie achitata separat pe fiecare angajat in parte, cu destinatie.Angajatului X ii platim CAS-ul iar angjatului Y nu-i platim. Se plateste o suma totala.:)
Cas-ul nu este platit la nici unul dintre angajati, si de bonus ma indoiesc ca ar scrie ceva din moment ce la o fosta colega i s-au dat banii respectivi desi si ea demisionase cu 2 saptamani inaintea mea..se pare ca dau banii cui vor, cand vor.
Daca ati demisonat pana la data incetarii raportului de munca aveti toate drepturile de care ati fi beneficiat daca nu ar fi incetat c.i.m. ... zilele de CO neefectuate se compenseaza in bani la incetarea c.i.m. .. palta acestora se poate face la incetarea raportului de munca sau la data prevazuta in c.i.m. pentru plata salariului.
Demisie
catalina_rosu
Buna ziua,
Se poate demisiona chiar daca timp de 1 an si 3 luni nu s-a primit nicio zi de concediu de odihna? Angajatorul trebuie sa ii plateasca aceste ... (vezi toată discuția)