avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

Cu ce motiv se poate demosiona pe zi fara preaviz?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:01, 10 Septembrie 2011
Incetarea contractului individual de munca in temeiul art.55 lit. b din Codul Muncii-cu acordul ambelor parti.
In cazul demisiei fara preaviz este necesara conditia ca angajatorul sa nu isi indeplineasca obligatiile asumate in cim.

Art.81-Codul Muncii
(8) Salariatul poate demisiona fãrã preaviz dacã angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncã.
monica_1989 a scris:

Cu ce motiv se poate demosiona pe zi fara preaviz?

Multumesc!

Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul de munca poate inceta prin demisie fara preaviz in urmatoarele situatii:
- angajatorul renunta total la termenul respectiv.
- angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca, cele care izvorasc din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca , demisie costilar costilar Daca imi depun demisia cat timp sunt obligat sa mai vin la servici? (vezi toată discuția)
Incetare cim pe perioada determinata dannyred dannyred salut....pot sa mi dau demisia inainte de termen in cazul unui CIM incheiat pe perioada determinata de 2 ani de exemplu? (vezi toată discuția)
Demisie Gabi9 Gabi9 Lucrez la o firmă de confecții textile si nu știu dacă pot demisiona fără preaviz ? Mulțumesc (vezi toată discuția)