avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Relatiile comerciale ale societatii comerciale cu ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Relatiile comerciale ale societatii comerciale cu asociatul sau unic

As vrea sa-mi spuneti parerea voastra cu privire la urmatoarea situatie: un srl care are ca asociat unic o persoana juridica cu sediul in afara tarii poate incheia contracte comerciale cu asociatul sau unic ?
Daca da, trebuie acestea sa indeplineasca anumite conditii fata de contractele comerciale incheiate intre 2 societati comerciale care nu au nici o legatura de acest gen ?
Unde gasesc dispozitii legale in acest sens?
In afara de legea 31/1990.
Cel mai recent răspuns: SimonaOnofrei , utilizator 00:00, 2 Septembrie 2004
art.188 /2 este o limitare a dreptului de vot ... se refera insa la actele juridice pentru care este necesar acordul AGA ... multe din tranzactii nu trebuie sa treaca prin AGA, oricum aprobarea AGA nu transforma anumite tranzactii suspecte in operatiuni BETON DE LEGALE
vezi art. 21 alin. 4 e) si m). si art. 115, probabil lit i). si tine cont ca serviciile asigurate de asociatul unic strain trebuie sa fie EFECTIVE ... altfel poti avea surprize ... platile pot fi considerate nedeductibile si iti stabilesc diferente de impozit pe profit la srl romanesc... plus ca pot fi probleme si cu evaluarea prestatiilor dat fiind ca sunt societati "AFILIATE"
AM UITAT SA MENTIONEZ CA ARTICOLELE ERAU DIN CODUL FISCAL
Dar eu nu am spus ca asociatul imi presteaza mie servicii;
eu prestez pentru el si prestez efectiv;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme orc asociat pj straina smeagull smeagull Salut, am intampinat urmatoarea problema la orc: sc-ul este un srl cu mai multi asociati, intre care o sc straina, asociat majoritar. doreste sa opereze ... (vezi toată discuția)
Imprumut actionar Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Cunoaste cineva o prevedere legala prin care un actionar poate fi imprumutat de firma cu o suma de pana la 5000 euro pana la ridicarea dividendelor?eu recunosc ... (vezi toată discuția)
Hotarari aga srl anche anche Ma poate lamuri cineva cum e cu AGA in cazul SRL - cine o convoaca, cand, cum, cu cat timp inainte se face convocarea...daca toate hotararile luate publica la ... (vezi toată discuția)