avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... IESIREA MINORULUI DIN TARA CU NOUL COD CIVIL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

IESIREA MINORULUI DIN TARA CU NOUL COD CIVIL

Am un copil de 5 ani care imi este incredintat prin hot jud def si irev. Am fost 11 ani impreuna, nu am fost casatoriti, impreuna am locuit foarte putin, fiecare era la casa lui (copilul a locuit mereu cu mine, casa este a mea, el pe numele lui nu are absolut nimic si nici serviciu nu are), dar de dragul copilului eu am incercat sa avem o relatie cat de cat normala. La cresterea copilului nu a contribuit cu mai nimic iar pensia o platea cand isi aducea aminte. Copilul este si a fost intretinut doar din banii mei. Acum 4 luni a venit si i-a spus copilului in fata (pe mine nu m-a anuntat inainte ce are de spus) ca nu il mai vrea, ca si-a gasit alta femeie cu alt copil si ca o sa se insoare. Aceasta veste a socat copilul, a trebuit sa merg cu el la psiholog, pentru ca a fost foarte traumatizat de ceea ce i s-a spus si de cum i s-a spus. Am cazut atunci de comun acord (doar verbal) ca fiecare isi vede de viata lui si sa nu ne mai deranjeze. De atunci nu a mai dat nici un semn, pensia nu a mai trimis-o, doar cateva telefoane in miez de noapte (in jur de ora 3 cand a trezit si copilul) si un tel ziua cand din intamplare i-a rasp copilul la telefon. Acesta a fost de-a dreptul isterizat cand i-a auzit vocea, a inceput sa planga, si-a adus aminte exact tot ceea ce i-a spus atunci, i-a spus sa nu ne mai sune ca nu vrea sa vb cu el, nu vrea sa il vada si sa nu ne mai caute niciodata, ca ne-a facut sa suferim. Mi-a trebuit destul de mult timp ca sa il calmez. Dupa noul cod civil (doar ca sa faca rau) poate deschide proces sa ceara si el custodia)? Daca da, faptul ca a traumatizat psihic copilul si ca acesta nu vrea sa il mai vada si a trebuit sa merg cu el la pshilog, are importanta? Daca nu da nici un semn totusi, pot iesi cu copilul din tara fara acordul lui (copilul are pasaport si a mai fost plecat). Exista la noi ordin de restrictie? Daca, se poate obtine in acest caz? E ceva ce se poate face ca sa nu se mai apropie de noi niciodata?
Cel mai recent răspuns: mmmmela , utilizator 10:07, 10 Septembrie 2011
Dvs impreuna cu copilul veti iesi ca si pana acum cu hotararea prin care v-a fost incredintat.
In privinta reincredintarii sau a incredintarii comune nu trebuie sa va faceti griji, chiar daca va cere ( eu nu cred ca va face acest pas, asa de dragul de a va face rau), nu va avea castig de cauza.
Ce poate obtine insa, ar fi un program de vizita.. va puteti opune avand in vedere antecedentele.
Ca ambii parinti sa-si exercite autoritatea parinteasca fata de copil, presupune ca ambii sa fie de acord in privinta copilului, sa se inteleaga.. nu e cazul dvs
Nu puteti obtine nici ordin de restrictie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
sa pastrati documentele prin care se arata ca a-ti dus copilul la psiholog,in caz ca va deschide un proces pentru incredintare minor sau pentru vizitare minor,cu copilul din tara nu poate iesi decat cu acordul d-voastra deoarece va este incredintat spre crestere si educare,ordin de restrictie nu puteti face,dar acesta nu are hotarare de vizitare a minorului,deci nu are un program stabilit de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul nu vrea cu tata emanuela_ab emanuela_ab buna ziua, prietena mea a divortat si i-a fost incredintat copilul . Tatal are dreptul sa ia copilul in prima si a 3-a saptamana din luna . Ideea e ca de ... (vezi toată discuția)
Agresiune, violenta, vorbe urate in public dupa divort si partaj andreeaionescu andreeaionescu Am nevoie urgent de un sfat. sunt divortata si am un copil , fostul meu sot a prelungit procesul prin ordonanta presidentiala, apel recurs ..plangeri ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor ailenei ailenei buna ziua.sunt mama unui copil de aproape 12 ani,in 2003 am plecat la munca in italia pt a trimite bani sotului pt o operatie f.scumpa.in 2004 sotul sa operat ... (vezi toată discuția)