avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Furt Intelectual
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Furt Intelectual

Buna ziua , am si eu o nedumerire , ce inseamna furtul intelectual ? si ce implica acesta la ce este incadrat si ce raspundere am ? si sa fiu mai exact....gasesti o carte ... cu un X autor .... publicata de o .... X tipografie editura ..... Se copiaza si ii se schimba autorul .... se pune X autor ... si se comercializeaza ... ce implica asta ? Tin sa precizez ca cartea nu este ceva chiar autentic e o carte cu termeni tehnici copiati din alte carti ...inspirati din alte surse .....Si unde pot verifica .... daca a fost inregistrata la osim ? sau daca nu a fost inregistrata asa zisul autor .... ma poate ataca cu ceva ? va rog da-ti-mi un raspuns detaliat . Va multumesc . O zi buna .
Cel mai recent răspuns: VICENTIU-VIRGILIUS , utilizator 21:49, 16 Septembrie 2011
Nu cred ca ceea ce ati descris Dvs. aici se incadreaza la "furt intelectual". Mai degraba la plagiat.

Plagiatul se referă la copierea unor idei, a unui raţionament, a unor pasaje sau la copierea integrală a unei opere de creaţie intelectuală, cum ar fi opera literară, artistică sau ştiinţifică. În România, Legea nr. 8/1996, consacrată protejării dreptului de autor, nu prevede noţiunea de plagiat. Plagiatul ("plagiarism" în varianta englezească) este mai mult o noţiune din limbajul academic şi mai puţin una juridică. Corespondentul juridic al noţiunii de plagiat este "reproducerea fără drept", precum şi "încălcarea dreptului de autor" ("copyright infringement"). Prin urmare, situaţiile de plagiat poate fi identificate şi sancţionate atât prin legislaţie, cât şi prin regulamentele interne (cum este cazul aici).
DEX defineşte alstfel plagiatul: "Acţiunea de a plagia; plagiere. Operă literară, artistică sau ştiinţifică a altcuiva, însuşită (integral sau parţial) şi prezentată drept creaţie personală" .


[ link extern ]

Eu mi-am exprimat opinia vis a vis de acest subiect, probabil ca veti primi clarificari suplimentare de la colegii mei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
~ Conținut șters la cerere ~
Dvs. aveti dreptate domnule avocat, dar asta presupune ca acea carte sa contina tot atatea note de subsol cate citate vor fi inscrise in ea. Si care este scopul atunci de a tipari aceasta carte? Sau de ce il intereseaza pe userul nostru daca acea carte a fost inregistrata undeva? Ce presupune acest lucru? Mi se pare interesanta discutia, chiar as vrea sa stiu mai multe despre acest subiect. :)
O carte publicată deja are: un titlu, un ISBN şi un conţinut într-un număr de pagini. Dumneavoastră ce aţi făcut? Aţi copiat conţinutul cărţii, dându-i un alt titlu şi scriindu-vă ca autor al lucrării ? Aţi dat pasaje din altă carte ca citate, sau aţi publicat conţinutul altei cărţi cu acelaşi titlu, susţinând că sunteţi primul autor ? Depinde cine a publicat-o primul legal ! Aveţi detalii sau e ceva ,,în general "?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sunt protejate proprietatea intelectuala si dreptul de autor? Rodyr3 Rodyr3 Buna ziua! Spuneti-mi va rog cum se stabilesc drepturile de autor si care sunt masurile de prevenire a plagiatului sau furtul proprietatii intelectuale. ... (vezi toată discuția)
Evaluare drepturi pentru site web daniel_dan daniel_dan Buna ziua, 1. Am realizat un portal informativ-educational, acesta s-a dezvoltat destul demult. Cum sa procedez pentru a-mi proteja munca investita? ... (vezi toată discuția)
Plagiat lucrare de disertatie nastaseanamaria nastaseanamaria Buna ziua. Ieri trebuia sa-mi sustin lucrarea de disertatie. In schimb, fara a exista o lista initiala cu persoanele care sunt respinse pe motiv de plagiat, ... (vezi toată discuția)