Pentru produsele acordate gratuit clientului (la achiztionarea altor produse) am intocmit factura cu valoare 0. Clientul refuza factura si doreste aviz de insotire.
Cum sa rezolv problema in conditiile in care programul de contabilitate nu imi permite emiterea avizului cu valoare 0
Dvs. le aveti ca marfuri intrate in gestiune aceste produse pe care le oferiti ?
Stiti de ce nu le vrea pe factura? Ca sa nu le inregistreze in contabilitate. Pentru ca si daca au valoare 0|(zero) pe factura emisa de Dvs., obligatia cumparatorului este de a le inregistra in contabilitate.
Nu aveti alta optiune decat sa ii faceti factura.
Potrivit punctului 156 alin. (1) din Reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene aprobate prin OMFP 3055/2009, detinerea, cu orice titlu, de bunuri materiale, precum si efectuarea de operatiuni economice, fara sa fie inregistrate in contabilitate, sunt interzise.
Intrucat clientul care primeste aceste materiale promotionale nu le distribuie mai departe catre un consumator final, acestea ar trebui incluse in activele proprii si sa le evidentize macar extracontabil, cu ajutorul contului 8039 "Alte valori in afara bilantului".
As putea sa ii cer o confirmare a produselor promotionale primite pe o perioada care sa fie de exemplu ianuarie-iunie? Ce pot sa fac daca in decl 394 am declarat facturi cu valoare 0 pt. aceste mat. Promotinale, iar clientul nu le-a inregistrat. Depun rectificativa la 394, eliminand aceste facturi?
Multumesc pt. raspunsuri.
Eu nu va inteleg. Dvs. nu aveati inregistrate in contabilitate aceste produse cu valoare? Factura emisa de Dvs. trebuia sa contina x nr. de bucati cu valoare si apoi o alta pozitie prin care ii acordati discountul pentru aceste produse. Acest lucru si pentru a fi scazute cu valoare din evidenta Dvs. si apoi evidentiat discountul cu valoarea totala.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.