avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bunuri cedate cu titlu gratuit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bunuri cedate cu titlu gratuit

Pentru produsele acordate gratuit clientului (la achiztionarea altor produse) am intocmit factura cu valoare 0. Clientul refuza factura si doreste aviz de insotire.
Cum sa rezolv problema in conditiile in care programul de contabilitate nu imi permite emiterea avizului cu valoare 0
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:47, 13 Septembrie 2011
Dvs. le aveti ca marfuri intrate in gestiune aceste produse pe care le oferiti ?

Stiti de ce nu le vrea pe factura? Ca sa nu le inregistreze in contabilitate. Pentru ca si daca au valoare 0|(zero) pe factura emisa de Dvs., obligatia cumparatorului este de a le inregistra in contabilitate.
Nu aveti alta optiune decat sa ii faceti factura.
Potrivit punctului 156 alin. (1) din Reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene aprobate prin OMFP 3055/2009, detinerea, cu orice titlu, de bunuri materiale, precum si efectuarea de operatiuni economice, fara sa fie inregistrate in contabilitate, sunt interzise.
Intrucat clientul care primeste aceste materiale promotionale nu le distribuie mai departe catre un consumator final, acestea ar trebui incluse in activele proprii si sa le evidentize macar extracontabil, cu ajutorul contului 8039 "Alte valori in afara bilantului".
As putea sa ii cer o confirmare a produselor promotionale primite pe o perioada care sa fie de exemplu ianuarie-iunie? Ce pot sa fac daca in decl 394 am declarat facturi cu valoare 0 pt. aceste mat. Promotinale, iar clientul nu le-a inregistrat. Depun rectificativa la 394, eliminand aceste facturi?
Multumesc pt. raspunsuri.
Eu nu va inteleg. Dvs. nu aveati inregistrate in contabilitate aceste produse cu valoare? Factura emisa de Dvs. trebuia sa contina x nr. de bucati cu valoare si apoi o alta pozitie prin care ii acordati discountul pentru aceste produse. Acest lucru si pentru a fi scazute cu valoare din evidenta Dvs. si apoi evidentiat discountul cu valoarea totala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse promotionale mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna ziua! furnizorul doreste sa ne livreze produse promotionale in baza unor avize de expeditie, produse pe care ulterior noi ar trebui sa le distribuim ... (vezi toată discuția)
Facturi neinregistrate dianabo dianabo Buna, Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Firma ma la care lucrez a emis in decursul anilor 2009- 2010, facturi de discount pentru clientul x, in valoare de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate promotie 1+1 vuvuzela vuvuzela Conduc evidenta contabila la un magazin cu amanuntul si nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: de la un furnizor am doua facturi: 1. Prima ... (vezi toată discuția)