avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenire

Buna seara,tatal sotului meu nu s-a casatorit niciodata cu soacra mea,dar l-a recunoscut pe acesta ca fiind fiul lui.Acesta s-a casatorit si are 2 copii.Din ce am inteles eu de la soacra mea,acesta le-ar fi facut acte celor 2 copii pe ce bunuri are.Intrebarea mea este:daca acesta a facut acte celor 2 copii,sotul meu nu are dreptul la nimic,desi ii poarta numele?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:40, 10 Septembrie 2011
Inteleg din text ca tatal sotului dvs a avut un copil (sotul dvs) cu soacra dvs. si ulterior tatal sotului s-a casatorit si a avut 2 copii carora le-a facut acte de proprietate pe bunurile lui.

Sotul dvs. este mostenitor rezervatar si are drept la mostenire. Daca socrul dvs. a dispus de toate bunurile sale catre cei doi copii din timpul casatoriei, sotul ar putea, in functie de tipul de actul de transmitere a bunurilor sa le conteste in instanta dupa decesul tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu probleme? dana07 dana07 Buna ziua. Sotul soacrei mele a decedat. Din prima casatorie a acestuia exista un baiat, care nu s-a ocupat niciodata de tatal sau. Cu 10 ani in urma, socrul ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Bună seara!doresc și eu o lămurire,la următoarea situatie ... Krystinabaltaretu Krystinabaltaretu Bună seara!Doresc și eu o lămurire,la următoarea situatie dacă se poate. Din prima căsătorie a socrului meu a rezultat sotul meu(unicul fiu).La vârsta ... (vezi toată discuția)