avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie in perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie in perioada determinata

Buna ziua,
Mi-i s-a prelungit contractul de munca pana in 29 septembrie. Daca eu vreau sa-mi dau demisia pe 19 septmbrie , perioada de preaviz s-ar termina dupa 15 zile lucratoare - 10 octombrie. Eu din 10 octombrie as lucra la alta firma.
Daca firma la care lucrez acuma nu mai vrea sa imi prelungeasca contractul, inseamna ca eu as pleca in 29 septembrie cand imi expira contractul.
In principiu nu inteleg cum e cu demisia in perioada determinata.
Multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 15 Septembrie 2011
Demisia unui angajat aflat pe perioada determinata , se aseamana de princiupiu ...
Problema este ca va puteti da demisia printr-o simpa notificare astazi iar de manie sa nu mai veniti la munca, in mod asemanator poate proceda si angajatorul...
sigur ca, avand in vedere termenul de preaviz (general) si acel contract se va prelungi de la sine...
sebastian-barbulescu a scris:

Demisia unui angajat aflat pe perioada determinata , se aseamana de princiupiu ...
Problema este ca va puteti da demisia printr-o simpa notificare astazi iar de manie sa nu mai veniti la munca, in mod asemanator poate proceda si angajatorul...
sigur ca, avand in vedere termenul de preaviz (general) si acel contract se va prelungi de la sine...

Sebastian, cred ca faci o mica confuzie cu demisia in ceea ce priveste un contract pe perioada determinata si demisia in timpul perioadei de proba. In cel de-al doilea caz, intr-adevar, iti poti da demisia printr-o simpla notificare. Dar in primul caz trebuie respectata perioada de preaviz.

@Larisa

In cazul in care contractul tau expira pe 29 septembrie, solutia este foarte simpla. In cazul in care, actualul angajator doreste prelungirea contractului va face un act aditional ce trebuie semnat de ambele parti. Daca nu mai doresti sa lucrezi acolo, pur si simplu nu semnezi actul aditional si gata (cf legii orice modificare adusa la CIM, cu unele exceptii, trebuie facuta cu acordul partilor). In cazul in care actualul angajator nu doreste prelunigerea contractului de munca, raporturile tale de munca acolo vor inceta pe 29 septembrie. Nu vad necesitatea de a inainta o demisie.
larisa_ a scris:

Buna ziua,
Mi-i s-a prelungit contractul de munca pana in 29 septembrie. Daca eu vreau sa-mi dau demisia pe 19 septmbrie , perioada de preaviz s-ar termina dupa 15 zile lucratoare - 10 octombrie. Eu din 10 octombrie as lucra la alta firma.
Daca firma la care lucrez acuma nu mai vrea sa imi prelungeasca contractul, inseamna ca eu as pleca in 29 septembrie cand imi expira contractul.
In principiu nu inteleg cum e cu demisia in perioada determinata.
Multumesc mult,

Chiar daca va dati demisia , c.i.m. va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat in conditiile in care nu se mai prelungeste aceasta durata.

In speta, demisia dvs nu va prelungi durata c.i.m. .

In replica colegei @neferti....
Nu cred ca exista nici un fel de confuzie, asemeni contractului pe perioada nedeterminata, si acetsa pe perioada determinata poate inceta oricand prin demisie (al carui termen de preaviz trebuie respectat)...
asta am vrut sa subliniez...poate am fost inteles gresit....
:))))
Cat despre situatia prezentata de catre @larisa...
inca nu imi este foarte calr un lucru, doreste sau nu doreste sa i se prelungeaasca acel contract....intentioneaza sa mai lucreze acolo, pana pe 10 cand va incepe activitatea la un alt loc de munca???
Toate bune
;)
Din expunerea dvs. inteleg ca vi s-a prelungit deja CIM pana in data de 29 septembrie si ca in conformitate cu contractul de munca aplicabil in cazul de fata, preavizul in cazul demisiei este de 15 zile lucratoare.
Preavizul, este atat un drept al dvs. cat si al angajatorului.
In cazul CIM pe perioada determinata, perioada preavizului, trebuie sa cada inlauntrul perioadei contractuale convenite de cele doua parti.
Deci, daca doreati sa demisionati, desi CIM oricum inceteaza pe 29 septembrie, trebuia sa va depuneti demisia pe 8 septembrie cel mai tarziu.
Asa ca, in opinia mea, puteti pleca mai devreme doar cu acordul partilor.

Alte discuții în legătură

Neprelungirea contractului de munca mdlnioana mdlnioana Buna, am si eu urmatoarea intrebare: In urmatoarele 8 zile imi exprima C.I.M. , incheiat acum 3 luni. Eu doresc sa plec din cadrul acestei firme si pe acest ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata - prelungire noiembriesm noiembriesm Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru prelungirea CIM perioada determinata. Eu as prefera sa fac un act aditional pentru prelungire, dar am vazut ... (vezi toată discuția)
Contract pe duratã determinatã. demisie georgiana_geo georgiana_geo Buna seara. Am si eu o nelamurire. Lucrez de 2 luni si cateva zile la o firma unde am contract determinat pana in iulie. La inceput am avut contract determinat ... (vezi toată discuția)