avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

am un dosar penal facut in data de 17 aprilie 2011 si pana acum nu am fost chemat decat la politie,eu impreuna cu martorii mei de am dat o declaratie .au trecut 5 luni si nu am fost chemat la procuratura as vrea sa stiu daca dosarul ramane la politie si in termen de 6 luni de la data faptei se claseaza?va rog sa imi dati un raspuns multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:20, 14 Septembrie 2011
nu se claseaza
dodarul ori se trimite in judecata ,ori se da NUP
probabil ca sunt multe dosare in lucru,oameni putini si...fac si ei ce pot
Nu, nu exista nici o dispozitie in procedura penala in acest sens.
Dupa finalizarea cercetarilor, organele de urmarire penala inainteaza dosarul procurorului. Dosarul va fi inaintat impreuna cu un referat ce va contine propunerea acestora. propunere care poate fi confirmata sau nu de catre procuror.
Verificati unde se afla dosarul dvs, mai exact daca a fost sau nu inaintat parchetului si formulati o cerere de comunicare a stadiului dosarului.
Exista si varianta''sup'',solutie data de catre procuror.Intr-adevar in Romania , o problema exista in sensul rezolvarii dosarelor penale in faza de cercetare/urmarire penala intr-un termen rezonabil.CEDO a dat castig de cauza cetatenilor romani (si nu numai) pentru nerezolvarea acestor dosare in termen rezonabil.Inspectia judiciara -sectia pentru procurori-arata ca daca o asemenea speta depaseste termenul de sase luni de la data inregistrarii acesteia,cel nemultumit se poate adresa acestei institutii in acest sens,cu plangere .
trebuie neaparat sa va interesati de stadiul dosarului.
nu trebuie sub nici o forma sa dati impresia ca nu va intereseaza sa va rezolvati problemele.
cu martori ,cu regrete ,cu referinte numai sa scapati de probleme.
succes
De unde ati tras concluzia ca dosarul se claseaza in termen de 6 luni?
Este total eronat ceea ce credeti.
Dosarul se instrumenteaza mai greu intrucat sunt mai multe cazuri de rezolvat.

Alte discuții în legătură

Dosar penal bmyra63 bmyra63 Am fost la politie cu un martor decat de a dat declaratie ca a fost el la volan si eu mam urcat in momentu cand a oprit pt ca avea o problema la becu de ... (vezi toată discuția)
Furt de animale cenan eniko cenan eniko buna ziua,am o ntrebare ,ni sa furat 2capre din turma,stim cine le-a furat,dar avem o problema,,,hotii is prieteni foarte buni cu politisti din comuna,noi ... (vezi toată discuția)
Distrugere dan_bcdro dan_bcdro acu 2 luni unii mi-au spart geamurile la masina si au lovit-o cu pietre si pari.De atunci dosarul acesta sta la postul de politie.Agentul responsabil cu ... (vezi toată discuția)