avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ajustare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ajustare tva

Am nevoie de un mic ajutor din partea dvs, sǎ-mi daţi un rǎspuns la o speţǎ, vǎ rog f.ff.mult: o societate comercialǎ deţine o clǎdire (parter + mansardǎ).
În anul 2007 societatea face investiţii în partea de mansardǎ în sumǎ de 100.000 lei, de unde deduce tva-ul aferent.
Parterul clǎdirii este închiriat, prin aplicarea tva-ului, la un terţ, pentru perioada 2007 – 2009.
Începând cu mai 2010, parterul clǎdirii se închiriazǎ prin regim de scutire , proprietarul anuleazǎ opţiunea de taxare.
Cum trebuie sǎ fac ajustarea tva aferentǎ investiţiei fǎcute în 2007?
Va mulţumesc anticipat pentru rǎspuns.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 07:10, 12 Septembrie 2011
ce procent are parterul din total suprafata cladire?
modernizarea efectuata in anul 2007 reprezinta mai mult de 20% din valoarea bunului imobil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare tva si/sau notificare chirie crinarug crinarug Am sa va rog sa-mi spuneti parerea Dvs. in urmatoarea problema: In 2006 societatea A (neplatitoare de TVA - deci nu s-a dedus TVA) cumpara teren cu imobil de ... (vezi toată discuția)
Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare cladiri el masri elena el masri elena Am vandut o cladire cu teren aferent (acelasi numar cadastral , valoarea terenului din contabilitate mai mica decat valoarea cladirii) fara tva in septembrie ... (vezi toată discuția)