avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poate fi obligat parintele unui copil major cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poate fi obligat parintele unui copil major cu handicap la intretinerea acestuia?

Sunt divortata de trei ani.In tot acest timp,tatal fetei mele-handicap,24 ani-nu a mai contribuit cu nimic,nici macar nu a mai cautat-o,sa o vada.Nu as fi avut nevoie de ajutorul lui,dar,datorita faptului ca in prezent am un salariu de 500 lei/luna-sunt functionar public!,iar fata mea are o indemnizatie de 33,5 lei,nu ii mai pot asigura necesarul.Mentionez faptul ca face crize de epilepsie,poarta aparate auditive si ochelari.Medicamentele reusesc sa i le procur,la fel si ochelarii.In schimb,protezele auditive,pe care le avea de la varsta de 10 ani,dupa mai multe reparatii,nu le mai poate folosi.Prin CAS,desi am depus dosar,mi s-a raspuns ca exista o lista de asteptare,care poate dura 3-5 ani.Am incercat sa i le cumpar,dar,cel mai ieftin costa 900 lei!Doua,cum are ea nevoie-1800 lei!!!
As dori sa stiu daca poate fi obligat tatal ei la vreun sprijin,ajutor.Si daca DA,cum anume.
Cel mai recent răspuns: mihaelabmihaela , utilizator 15:35, 12 Septembrie 2011
dosarul a cuprins:audiograma,recomandare de protezare,scrisoare medicala-ORL;scrisoare medicala-oftalmologie;scrisoare medicala-neurologie;scrisoare medicala-psiholog(IQ);in plus si acte medicale care atesta faptul ca prima protezare a avut-o la varsta de zece ani(deci...minora).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala + pensie/indemnizatie de invaliditate? se poate? viorel.cucu2000 viorel.cucu2000 Tatal meu are 61 ani si de doi ani este pensionat cu pensie permanenta pentru boala (TBC). Stagiul de cotizare la CAS este de 29 de ani. De curand a avut un ... (vezi toată discuția)
Apt permis conducere. Robert99 Robert99 Pe scurt diagnostic epilepsie, au trecut peste 5 ani fara crize, eliberat scrisoare medicala cu apt pt conducere de la Spitalul Bagdasar - Arseni, mers cu ... (vezi toată discuția)
Handicap Galea Stela Galea Stela Am 66 ani sunt pensionara ,am lucrat ca invatatoare.La 30 de ani am inceput sa fac crize de epilepsie,desi am fost la medici in acea vreme am fost tratata ... (vezi toată discuția)